Ecocontrol is een handelskeurmerk voor ecologische producten en biologische verzorgingsproducten. De Duitse inspectie en certificaat instelling Eco-Control richt zich op het waarborgen van de kwaliteit en certificeren van ecologische producten en biologische, natuurlijke verzorgingsproducten. In onze webshop Biobey bieden we verschillende ecologische en bio producten met een eco control certificaat.

Alle producten van het merk Argital zijn goedgekeurd door Eco-control.

Hieronder een opsomming van enkele producten van het merk Argital met eco control handelsmerk

Natuurlijke afslankende creme Florange voor de versteviging van de huid en vermindering van cellulite

Biologische reinigingsgel voor het gezicht tegen onzuiverheden en pigmentvlekken

– Anti-aging en intensief hydraterende creme voor het gezicht Vitamine E & F

– Geventileerde, zongedroogde bio groene klei poeder. Groene Klei poeder is een multifunctioneel product.

– Witte klei poeder of Kaolin masker

Oogcrème voor de behandeling van donkere kringen, fijne rimpels en wallen onder ogen EcoControl is een internationaal actief bedrijf die met groot aantal partnerorganisaties (The Society for Applied Ethics in Business of GfaW en PRÜFVEREIN VERARBEITUNG ökologische Landbauprodukte eV) samenwerkt om hun expertise en toegankelijkheid te maximaliseren. Dr. Joachim Banzhaf, die vroeger BdHI leidde, is de algemene directeur van EcoControl.

Voorwaarden om Ecocontrol handelsmerk te verwerven

Om de EcoControl handelsmerk te krijgen, moet aan strenge voorwaarden voldaan worden. Deze criteria gelden voor het gebruik van grondstoffen en de werkwijze om de grondstoffen te verkrijgen en daaropvolgende bewerking van deze grondstoffen. Eco Control gecertificeerde ecologische producten en cosmetica mogen geen aardolieproducten, synthetische parfums, kleurstoffen, chemische conserveermiddelen, fosfaten of genetisch gemodificeerd materiaal bevatten. Alle door deze organisatie gecertificeerde werkzaamheden en producten mogen Eco Control logo gebruiken zoals omschreven op hun website

https://www.ecocontrol.website/en/