BDIh duitse certificaat verzorging

BDIH Natural Cosmetic of het BDIH (Bundesverband Deutscher Industrie und Handelsunternehmen) werd in 1951 opgericht. Het is de federale vereniging van Duitse industriële en commerciële bedrijven in de sectoren geneesmiddelen, dieetproducten, cosmetica en lichaamsverzorging. Het BDIH is bevoegd voor alle juridische kwesties in verband met deze producten en verenigt meer dan 420 bedrijven.

 Samen met erkende fabrikanten heeft deze Duitse federale vereniging een norm ontwikkeld die het concept van natuurlijke cosmetica verduidelijkt en de wettelijke verwachtingen van de consument betreffende veilige en ecologische producten erkent.

Deze richtlijn definieert de normen voor natuurlijke cosmeticaproducten op basis van nauwkeurige criteria voor de exploitatie, de productie en de verwerking van de gebruikte grondstoffen.

Misschien vind je deze BDIH gecertificeerde producten ook interessant…

Certified Natural Cosmetics BDIH

De fabrikanten en hun leveranciers die deze criteria naleven, ontvangen het label “Certified Natural Cosmetics BDIH” dat de naleving van de volgende punten garandeert:

  1. Bescherming van de natuur: bij de exploitatie van de grondstoffen moeten de producenten erover waken de natuur zo weinig mogelijk te verstoren, meer bepaald door rekening te houden met de bescherming van dieren- en plantensoorten.
  2. Genetische manipulatie is streng verboden.
  3. Dus zowel de producten als de grondstoffen mogen niet getest worden op dieren.
  4. Zorgvuldige verwerkingsprocessen: de verwerking van de grondstoffen tot cosmeticabereidingen moet vooral met fysische en mechanische in plaats van chemische processen gebeuren. De verpakking moet zuinig en milieuvriendelijk zijn.
  5. Overeenstemming van de producten met BDIH-normen: de cosmetica mogen geen stoffen bevatten zoals petroleumderivaten, aromatische stoffen of kleurstoffen en synthetische bewaarmiddelen (die allergieën kunnen veroorzaken).
  6. Sociale compatibiliteit: de gebruikte grondstoffen moeten zoveel mogelijk afkomstig zijn uit de eerlijke handel en ketens uit de ontwikkelingslanden.

 De inspectie: de inspecties worden uitgevoerd door onafhankelijke instellingen. De naleving van de criteria wordt bewezen door de toekenning van het label dat het merk van de vereniging is.

Sinds de officiële invoering in de lente van 2001 werden er meer dan 2 000 producten gecontroleerd. Ze verkregen dit label dat in heel Europa en in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Natuurlijke dagcrèmes op basis van demeter gecertificeerde ingrediënten zoals voedende dag en nachtcrème van Argital

Alle argital producten beschikken over BDIH certificaat zoals:

Natuurlijke detox shampoo voor beschadigd haar op basis van groene klei reinigt de hoofdhuid en haar van vrije radicalen en restjes van stylingsproducten. Groene klei heeft een ontstekingsremmende werking. Het neutraliseert de werking van slechte bacteriën. Daarnaast reguleert groene klei poeder de talgproductie.

Hierdoor vermindert het overtollige talg. Dit helpt tegen schilferige huid en roos. Detox shampoo is zacht voor de hoofdhuid waardoor het geen allergische reacties veroorzaakt zelfs voor personen met de meest gevoelige hoofdhuid. Bij regelmatig gebruik wordt de hoofdhuid en haar verlost van vrije radicalen. Hierdoor krijg het haar weer een gezonde natuurlijke glans.

Biologische brightening serum tegen pigmentvlekken en donkere vlekken. Dit serum is speciaal ontwikkeld voor personen die last hebben van oppervlakkige pigmentvlekken. De heilzame samenstelling van brightening serum heeft een verhelderende effect op de huid. Het vervaagt donkere vlekken op de huid die ontstaan zijn door acne littekens of overmatige blootstelling aan Uv-stralen.

Verder heeft de natuurlijke gezichtsolie een hydraterende, voedende en beschermende werking op de huid. Het voorkomt dat de huid droog wordt en biedt bescherming tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf. Na gebruik krijgt het gelaat een egale teint en voelt de huid zacht aan.