ICEA (Institute for Ethical and Environmental Certification) heeft een persoonlijke standaard ontwikkeld voor de certificering van alle producten die dieren respecteren en geschikt zijn voor een vegan levensstijl. De Icea specificatie voor de certificering van vegan producten is ontwikkeld samen met LAV Lega antivirussectie die al enkele jaren een informatiecampagne heeft gepromoot ten gunste van 100% plantaardige samenstelling.

ICEA Vegan – Argital producten

Het assortiment van Biobey bestaat uit 100% natuurlijk, ecologische en vegan verzorgingsproducten behalve enkele uitzonderingen. Alle producten van het merk Argital zijn gecertificeerd Vegan door Icea met uitzondering van: beschermende handcrème tegen pigmentvlekken met helicriso en propolis, Dentie tandpasta voor wittere tanden, voedende en hydraterende dagcrème met cera alba of bijenwas, propolis crèm, beschermende Baby crème met bijenwas, propolis 20, propoleus, natuurlijke groene klei zeep met honing en propolis.

Vervolgens zijn de Saturn body oil met honing, bijenwas en propolis, Earth body oil met propolis en honing, natuurlijke lippenbalsem met bijenwas, Galega zalf met bijenwas, ook niet vegan gecertificeerd.

Voorwaarden om icea vegan label te verkrijgen

Dierlijke ingrediënten zijn verboden, dit wil zeggen dat het niet alleen in het eindproduct niet mag gebuikt worden maar ook niet in productieproces. Er mag bij ontwikkeling van het product geen gebruik gemaakt zijn of worden van welk dierlijk product, bijproduct of afgeleide hiervan dan ook. Dierproeven zijn verboden voor zowel bij het eindproduct als bij het ontwikkelen van het product. Kritieke ingrediënten zijn gegarandeerd en traceerbaar; de GGO’s zijn verboden in de lijst van ingrediënten, tijdens de verschillende stadia van verwerking en productieproces.