icea bio cosmetica van biobey

Het ICEA is de voornaamste verklarende instelling van natuurlijke cosmetica in Italië. De Italiaanse vereniging van biologische landbouw afgekort AIAB en het Certificeringsinstituut voor Milieu Ethiek afgekort ICEA, hebben samen met een groep  fabrikanten en producenten grondbeginselen voor natuurlijke en biologische cosmetica opgesteld.

Het doel van de organisatie is om het milieu en de gezondheid van de consument te beschermen.

Cosmetica, die aan de strenge eisen van deze certificeringsinstantie voldoet, ontvangt de ICEA keurmerk. Alle stadia van het productieproces worden gecontroleerd.

100% Natuurlijke grondstoffen – Icea Bio Cosmetica

Een van de belangrijkste voorwaarde voor het verkrijgen van dit certificaat is om 100% natuurlijke grondstoffen te gebruiken. Waarvan de maixmaal mogelijke hoeveelheid uit biologische landbouw afkomstig moet zijn.

Het ICEA label stelt strenge voorwaarden en normoen voor biologische afbreekbaarheid van de producten.

Kunstmatige toevoegingen en gebruik van gentechnologie tijdens het productieproces is niet toegelaten.

Alles betreffende afval, energie, vervoer en sanitaire-hygiënische normen is streng geregeld. Bovendien moet de verpakking zuinig en ecologisch zijn.

De producten mogen niet getest worden op dieren en de ingrediënten mogen niet afkomstig zijn van dode dieren.

De natuurlijke cosmetica mogen geen stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid zoals petroleumderivaten, aromatische stoffen of kleurstoffen en synthetische bewaarmiddelen.

ICEA inspecties worden ook meerdere keren per jaar op de productielocaties zelf uitgevoerd.

Bron: www.icea.bio