CPK Natural certificaat producten verzorging biobey

CPK staat voor Certified Natural Cosmetics of natuurlijke certificaat. Het is een Tsjechisch certificaat opgesteld volgens de normen van het Franse Ecocert, maar nog strenger. CPK Natural garandeert dat het product geen synthetische verbinden en schadelijke stoffen bevat. Tsjechië is na Duitsland één van de meest vooruitstrevende landen in Europa op het vlak van natuurlijk een biologische cosmetica.

CPK Natural of Natuurlijke certificaat: voorwaarden

Voor het verkrijgen van CPK Natural Cosmetics moet de complete samenstelling van een bepaald product aan zeer strikte voorwaarden voldoen. Een van de belangrijkste voorwaarden voor het verkrijgen van dit certificaat is het gebruik van uitsluitend natuurlijke grondstoffen die op een milieuvriendelijke manier geteeld en geoogst zijn. Verder mag het product geen synthetische of schadelijke stoffen bevatten.

Daarnaast is het verboden om (GMO), aardoliederivaten, synthetische geuren, chemische conserveermiddelen, chemische Uv-filters, kunstmatige kleurstoffen of dierlijke producten te gebruiken.

Opmerking: melk en honing mogen wel gebruikt worden.

Welke producten hebben een CPK Natural certificaat?

In ons assortiment vind je talrijke verzorgingsproducten met CPK Natural certified cosmetics. De bodylotion voor atopisch eczeem en hennep crème van cannaderm zijn doeltreffende producten om symptomen van eczeem te verlichten en hebben CPK Natural certificaat.

Zoals de meeste internationale en Europese certificaten voor natuurlijke en biologische cosmetica richt het zich niet alleen op de samenstelling van een product maar ook op milieuvriendelijke landbouw en duurzame verpakkingen.

Door wie wordt CPK natural uitgegeven?

CPK Natural cosmetics certificaat wordt door KEZ uitgegeven. KEZ is een vennootschap zonder winstoogmerk die als certificeringsorgaan is erkend. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het uitvoeren een onafhankelijke inspectie en certificering van producenten van biologische en natuurlijke verzorgingsproducten, verwerkers en en handelaren die ook betrokken zijn bij het ecologische landbouwsysteem.