Natural CPK certificaat producten verzorging biobey

CPK staat voor Certified Natural Cosmetics of natuurlijke certificaat. Het is een Tsjechisch certificaat opgesteld volgens de normen van het Franse Ecocert. CPK Natural garandeert dat het product geen synthetische verbinden en schadelijke stoffen bevat. Tsjechië is na Duitsland één van de meest vooruitstrevende landen in Europa op het vlak van natuurlijk een biologische cosmetica.

CPK Natural of Natuurlijke certificaat: voorwaarden

Voor het verkrijgen van CPK Natural Cosmetics moet de complete samenstelling van een bepaald product aan zeer strikte strenge voorwaarden voldoen. Een van de belangrijkste voorwaarden voor het verkrijgen van dit certificaat is het gebruik van uitsluitend natuurlijke grondstoffen die op een milieuvriendelijke manier geteeld en geoogst zijn. Verder mag het product geen synthetische of schadelijke stoffen bevatten.

Daarnaast is het verboden om (GMO), aardoliederivaten, synthetische geuren, chemische conserveermiddelen, chemische Uv-filters, kunstmatige kleurstoffen of dierlijke producten te gebruiken. Opmerking: melk en honing mogen wel gebruikt worden.

Zoals de meeste internationale en Europese certificaten voor natuurlijke en biologische cosmetica richt het zich niet alleen op de samenstelling van een product maar ook op milieuvriendelijke landbouw en duurzame verpakkingen.