Glycerylcaprylaat of Glyceryl caprylate

Glyceryl caprylate of Glycerylcaprylaat is een van de meest gebruikte ingrediënten in cosmetica-industrie. Het is een natuurlijke stof die vervaardigd wordt uit verschillende plantenoliën. Het is een plantaardige stof maar kan ook afkomstig zijn uit dierlijke bronnen of synthetisch nagemaakt worden. In natuurlijke cosmetica wordt enkel plantaardige variant gebruikt. In onze webshop vindt u diverse natuurlijke en biologische verzorgingsproducten met plantaardige glyceryl caprylate.

Hieronder een opsomming van enkele natuurlijke verzorgingsproducten met glyceryl caprylate in de samenstelling.

Limye eye emulsion oogcrème tegen rimpels en donkere kringen is een biologisch gecertificeerde oogcrème van het natuurlijke luxe verzorgingsmerk Naturys. Deze oogcrème egaliseert de huid rondom de ogen en vermindert wallen onder de ogen.

Nature up dagcrème voor een vette en gemengde huid is een talgregulerende, matterende gezichtscrème met een lichte textuur. Het verzorgt en hydrateert de huid zonder de poriën te verstoppen. Het is icea bio gecertificeerde gezichtscrème.

Natuurlijke primer make up voor het gelaat heeft een fluweelzachte textuur. Primer egaliseert de huid en heeft een matterend effect op de huid.

In natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica wordt enkel de plantaardige variant gebruikt.

Glyceryl caprylate wordt in cosmetica aangewend als een emulgator die helpt bij het mengen van twee stoffen die normaal gesproken niet of moeilijk mengbaar zijn. Het zorgt ervoor dat de werkzame stoffen in producten beter opgenomen worden door de huid.

Glycerylcaprylaat of glyceryl caprylate in cosmetische verzorging

Het product wordt in cosmetica meestal in lage concentratie van 0,5-1,5% gebruikt. Glyceryl Caprylate is te vinden in huidverzorgingsproducten, haarverzorgingsproducten en in de verzorging voor het lichaam. Het reguleert de vochtbalans van de huid en wordt heel goed verdragen door de huid.

Het irriteert de huid niet, veroorzaakt geen allergische reacties en wordt als een heel veilig product beschouwd voor gebruik in verzorgingsproducten. Het is een plantaardige stof maar kan ook afkomstig zijn uit dierlijke bronnen of synthetisch nagemaakt worden. In natuurlijke cosmetica wordt enkel plantaardige variant gebruikt.

  • Berichtcategorie:G