Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Glycerylstearaat

Glycerylstearaat is een natuurlijke stof die vervaardigd wordt uit verschillende plantenoliën, bijvoorbeeld uit palmpitolie of sojaolie. Het is een plantaardige stof maar kan ook afkomstig zijn uit dierlijke bronnen. In natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica wordt meestal alleen de plantaardige soort gebruikt.

Glycerylstearaat wordt in cosmetica gebruikt als een emulgator die helpt bij het mengen van twee stoffen die normaal gesproken niet of moeilijk mengbaar zijn.

Gebruik in cosmetica

Glycerylstearaat wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten, haarproducten en make-up.

Het zorgt ervoor dat de werkzame stoffen in producten beter opgenomen worden door de huid. Vervolgens voedt, hydrateert en verzacht het de huid. Daarnaast verzorgt en hydrateert het de hoofdhuid en haar. Glycerylstearaat versterkt de huidbarrière en beschermt het tegen vrije radicalen en schadelijke externe invloeden waardoor het huidverouderingsproces vertraagt.

Het is een veilig product voor de gezondheid.

  • 13 januari 2019
  • G
×

Winkelmand