Hedera helix

Hedera helix extract ook wel eiloof of klimop genoemd, is een natuurlijke stof afkomstig van de klimop. Hedera helix extract heeft tal van gezondheidsvoordelen en was al in Oud Egypte bekend om zijn heilzaam werking. In ons assortiment vindt u verschillende natuurlijke en biologische producten met extract van hedera helix in de samenstelling.

Hieronder een paar natuurlijke producten die dit ingrediënt bevatten.

Natuurlijke verstevigende anti cellulite crème Florange is een BDIH gecertificeerde afslankingscrème die ook helpt om cellulite te bestrijden door bevordering van bloedsomloop, afvoer van toxines en overtollige vocht.

Voetencrème van het merk argital is een biologische crème aanbevolen bij de behandeling van gezwollen voeten, voeten met schimmel en kloven.

Eigenschappen van hedera helix

Klimop is een groenblijvend, houtige liaan uit de klimopfamilie (Araliaceaea). Het bevat werkzame stoffen zoals glycoside, saponine, jodium, zink, koper, mangaan, lithium en aluminium. De plant groeit op vochtige, voedselrijke grond langs muren en tegen bomen waaraan de plant zich met korte hechtwortels vastklampt. Klimop heeft tal van gezondheidsvoordelen, zo bevordert het de werking van lever en galblaas. De klimop werkt ontstekingsremmend en helpt bij menstruatieklachten.

Gebruik in natuurlijke en biologische cosmetica

Hedera helix extract heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het wordt gebruikt bij de behandeling van huidkloven, aambeien, cellulitis en eelt op de hielen. Daarnaast is het ook een effectieve middel tegen gewrichtspijn en spierpijn. Bij het behandelen van huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en huiduitslag gebruikt men ook Hedera-helix extract.

Het is geschikt zowel voor inwendig als uitwendig gebruik. De kruid is niet geschikt voor langdurig gebruik. Andere namen: klimop boom,

kleef, klever, klijf, lier, eiloof, eikloof, eykloof, ifte

  • Berichtcategorie:H