Hamamelis virginiana extract

Hamamelis virginiana extract of toverhazelaar is een natuurlijke extract afkomstig van de Hamamelis virginiana struik. Het is een struik uit de familie Hammamelidaceae. Het komt van nature voor in Noord-Amerika. De Amerikaanse toverhazelaar bloeit in september tot en met oktober. Van oudsher worden schors en bladeren van de struik gebruikt bij pijnlijke kneuzingen en zwelling.

In onze webshop vindt u verschillende verzorging en gezondheidsproducten die Hamamelis virginiana extract bevatten. Hieronder een opsomming van enkele producten met toverhazelaar in de samenstelling:

Biologische anti muggen lichaamsspray zonder deet biedt een doeltreffende bescherming tegen muggenbeten en beten van andere insecten op een 100% natuurlijke wijze. Anti muggen lichaamsspray is geschikt voor kinderen.

Varicannl Q10 gel met hennepzaadolie tegen zware benen en een aanvullende verzorging van de spataderen.

Balcann gel tegen huidkloven, schilferige, gebarsten en zeer droge huid.

Heilzame werking van Hamamelis virginiana extract

Hamamelis bevat talrijke werkzame stoffen met samentrekkende, ontstekingsremmende eigenschappen.Dankzij zijn geneeskrachtige eigenschappen wordt toverhazelaar gebruikt voor de behandeling van keel en spierpijn. Het is een effectieve middel tegen diarree en kan ook als een gorgeldranken gebruikt worden bij keelontstekingen. Een zalf op basis van dit extract wordt ook toegepast bij bloedende aambeien.

Toverhazelaar in cosmetische producten

De Hamamelis virginiana extract heeft ontstekingsremmende, zuiverende eigenschappen en reguleert de talgproductie van de huid. Daarom wordt het gebruikt voor behandeling van acne en huiduitslag. De Hamamelis versnelt het helingsproces van blauwe plekken, verzorgt de huid na zonnebrand en kalmeert huidirritaties. Het is een veilig product voor de gezondheid.

Andere namen: Amerikaanse toverhazelaar extract

  • Berichtcategorie:H