Helianthus annuus seed oil

  • Post category:H

Andere namen: zonnebloemolie

Waar wordt zonnebloemolie van gemaakt?

Zonnebloemolie is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit pitten van de zonnebloem (Helianthus annuus). Deze olie wordt veel gebruikt bij voedselbereiding. Vooral koudgeperst olie is een hoogwaardig voedingsmiddel, omdat veel vitaminen en bioactieve stoffen dan behouden blijven.  Het koudgeperste zonnebloemolie bevat linolzuur, eiwitten, triglyceriden, sterolen, lecithine en vitamine A, D en E.

Zonnebloemolie hoe gezond is het? (de olie van de pitten van de zonnebloem)

De zonnebloemolie in koudgeperste vorm heeft heilzaam werking op het lichaam. Het is belangrijk dat de olie op een natuurlijke manier gewonnen wordt en dat het koudgeperst is. Zodat het zijn vitaminen en voedingstoffen niet verliest. Bij inwendig gebruik helpt het reuma en ademhalingsproblemen te verlichten. Daarnaast wordt de plantaardige olie toegepast voor verzorging. Bij uitwendig gebruik werkt het snel in de huid en dringt snel door tot diepere lagen zonder de huid te irriteren. Daarom is het geschikt voor het reinigen van de gevoelige huid.

Is zonnebloemolie goed voor je huid?

Gebruik in cosmetica.

De Helianthus Annuus seed oil heeft antibacteriële eigenschappen. Het is een antioxidant beschermt de huid tegen externe schadelijke invloeden en uitdroging. De helianthus annuus seed oil is een effectieve grondstof voor het bereiden van medische zalven en crèmes. De zonnebloemolie wordt ook in huidverzorgingsproducten gebruikt omdat het de huid kalmeert, hydrateert en de huidelasticiteit versterkt. Zonnebloemolie kan gebruikt worden om make -up te verwijderen of de huid te reinigen zonder het uit te drogen. Hierdoor wordt de huid beschermd tegen uitdroging en vroegtijdige huidveroudering.

Is Helianthus Annus seed oil of zonnebloemolie veilig?

De koudgeperste zonnebloemolie is geschikt voor gevoelige huid. Het veroorzaakt geen allergische reacties of irritaties. Daarom wordt het een veilig stof beschouwd die vaak gebruikt wordt bij het reinigen van de gevoelige huid. Door zijn milde werking wordt het ook toegevoegd in verzorgingsproducten voor baby’s en jonge kinderen.

De natuurlijke en BDOH gecertificieerde producten van Argital die Helianthus Annuus zaadolie of de zonnebloemzaad olie bevatten zijn: Voedende dagcrème voor droge huid alsook de anti-rimpel dagcrème met vitamine F.