Helianthus annuus seed oil

  • Post Category:H

Andere namen: zonnebloemzaad olie

Zonnebloemolie is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit pitten van de zonnebloem (Helianthus annuus). Deze olie wordt veel gebruikt bij voedselbereiding. Vooral koudgeperst olie is een hoogwaardig voedingsmiddel, omdat veel vitaminen en bioactieve stoffen dan behouden blijven.  Het koudgeperste zonnebloemolie bevat linolzuur, eiwitten, triglyceriden, sterolen, lecithine en vitamine A, D en E.

De zonnebloemolie in koudgeperste vorm heeft heilzaam werking op het lichaam. Bij inwendig gebruik helpt het reuma en ademhalingsproblemen te verlichten. Bij uitwendig gebruik werkt het snel in de huid en dringt snel door tot diepere lagen zonder de huid te irriteren.

Gebruik in cosmetica

De Helianthus Annuus zaadolie heeft antibacteriële eigenschappen. Het is een antioxidant beschermt de huid tegen externe schadelijke invloeden en uitdroging. De helianthus annuus zaadolie is een effectieve grondstof voor het bereiden van medische zalven en crèmes. De zonnebloemzaadolie wordt ook in huidverzorgingsproducten gebruikt omdat het de huid kalmeert, hydrateert en de huidelasticiteit versterkt. Hierdoor wordt de huid beschermd tegen uitdroging en vroegtijdige huidveroudering.

Het is veilig voor de gezondheid en veroorzaakt geen allergische reacties of irritaties.

De natuurlijke en BDOH gecertificieerde producten van Argital die Helianthus Annuus zaadolie of de zonnebloemzaad olie bevatten zijn: Voedende dagcrème voor droge huid alsook de anti-rimpel dagcrème met vitamine F.