Hoe pigmentvlekken behandelen?

Pigmentvlekken behandelen of verwijderen kan op verschillende manieren.
Meeste voorkomende behandelingen voor oppervlakkige pigmentvlekken zijn:

Crème die overmatige productie van melanine afremt en de zichtbare donkere vlekken vervaagt. Dit kan gaan om een natuurlijke verhelderende crème of een chemische crème.

Peeling verwijdert bovenste huidlagen door intensieve exfoliatie of door het aanbrengen van een vloeistof die bovenste cellagen opdroogt waardoor ze vervolgens afschilferen. De nieuwe huidlaag ziet er egaler uit en voelt zachter aan.

Lasertherapie behandeling werkt in op lokale pigmentvlekken. De warmte die vrijkomt door de laserbehandeling vernietigt het weefsel met pigment.

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken?

Donkere vlekken op de huid kunnen ontstaan door verschillende redenen. Meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Veroudering van de huid. Ouderdomsvlekken ontstaan door blootstelling aan de zon voor langere periode. Meestal ontstaan de ouderdomsvlekken op de lichaamsdelen die het meest blootgesteld zijn aan de zon, zoals gezicht en handen.
  • Overmatige blootstelling aan de zon zorgt voor een hogere productie van melanine. De huid probeert zich te beschermen door overmatig veel melanine te produceren. Hierdoor ontstaan donkere vlekken en een onregelmatige huidteint.
  • Melasma of zwangerschapsmasker wordt veroorzaakt door hormoonschommelingen. Oestrogeen en progesteron stimuleren de hyperpigmentatie van de huid.
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie ontstaat door de beschadiging en huidontstekingen zoals wondjes, huidirritaties, littekens van acne. Net als huidirritaties door allergische reactie op bepaalde stoffen in cosmetica, chemische peelings en verzorgingsproducten.
  • Hyperpigmentatie door bepaalde ziektes of als bijwerking van bepaalde medicatie.
  • Genetisch aanleg

Wat is het beste middel tegen pigmentvlekken?

Juiste behandeling en middel om pigmentvlekken te behandelen, hangt af van het huidtype en het soort pigment. Voor de behandeling van oppervlakkige pigmentvlekken kunnen natuurlijke whitening serum of crèmes effectief zijn. Dit is ook de minst schadelijke oplossing voor de huid.

Hydrochinon crème pigmentvlekken nadelen en gevaren

Hydrochinon is de meest voorkomende stof in beauty producten en crèmes die huidverkleuring en pigmentvlekken behandelen. Het remt niet enkel pigment van pigmentvlekken, maar pigment van alle huidcellen wordt afgeremd.

Deze witmakende stof verdunt de natuurlijke beschermlaag van de huid en zorgt voor irritaties.
Uit resultaten van dierproeven is vastgesteld dat dieren waarop hydrochinon werd getest huidkanker hebben gekregen.

Door zijn hardnekkige blekende werking schaadt het de pigmentcellen. Hierdoor kunnen witte vlekken of leukodermie ontstaan. Op lange termijn zorgt het voor meer pigmentvlekken omdat de huid ontstoken kan raken bij blootstelling aan Uv-stralen.

Door hoge risico’s en gevaren van hydrochinon willen steeds meer mensen pigmentvlekken behandelen zonder gebruik van hydrochinon.

Hoe behandel je pigmentvlekken op een natuurlijke manier?

De donkere vlekken en oppervlakkige pigmentvlekken kunnen ook op een natuurlijke en veilige manier behandeld worden, door plantenextracten en natuurlijke remedies zoals Bema whitening kuur. Alle Bema White producten kun je kopen in onze webshop Biobey.

Hoe werkt natuurlijke Bema whitening tegen pigmentvlekken?

De natuurlijke verhelderende lijn is gemaakt op basis van phyto-lightening-complex. Dit complex bestaat uit heilzame plantenextracten zoals Arbutine, Mica, Granaatappel extract, ellaginezuur en Betain. Deze stoffen zijn gekend om hun effectieve depigmenterende en verhelderende werking op de huid.

Arbutine: Is een natuurlijke stof die hyperpigmentatie van de huid tegengaat. Het wordt geabsorbeerd door de huidcellen en werkt tegen de overmatige productie van melanine. Hierdoor worden de donkere vlekken op de huid lichter. Het zorgt voor een egale huidteint zonder negatieve gevolgen voor de huid.

Pigmentvlekken behandelen met Bema whitening serum

pigmentvlekken behandelen met bema white serum

Het natuurlijke serum tegen pigmentvlekken van Bema bevat een hoge concentratie van heilzame extracten die de huid verhelderen en beschermen tegen hyperpigmentatie.

Verhelderende serum heeft een hydraterende en liftende werking op de huid. Naast het behandelen van pigmentvlekken heeft het ook een anti-aging werking.

Bema bio crème tegen pigmentvlekken

pigmentvlekkenn behandelen creme bema white

De formule speciaal ontwikkeld om huidverkleuring en pigmentvlekken te behandelen op een doelgerichte manier. Bio verhelderende crème maakt de huidteint egaal en stralend. Extracten van granaatappel, ellenzuur en betaine stoppen overmatige productie van melanine zonder de huidcellen te beschadigen.

Mica en Orfiria Umbilicalis beschermen de huid tegen schadelijke Uv-stralen en tegen de vorming van vrije radicalen. Dit werkt in tegen overmatige rimpels en vroegtijdige huidveroudering. Bema crème tegen pigmentvlekken wordt samen met het serum tegen donkere vlekken gebruikt voor een sneller resultaat.

Verhelderende huid tonic zonder alcohol

verhelderende toner om pigmentvlekken te behandelen

Door zachte samenstelling is Bema toner uiterst geschikt voor gevoelige huid. De alcoholvrije toner reinigt de huid effectief zonder het uit te drogen of te irriteren. De phyto-lightning complex op basis van verlichtende biologische extracten zorgt voor een heldere teint en voorkomt hyperpigmentatie.

Extracten van mellow en duizendblad verminderen de roodheid door hun kalmerende eigenschappen. De reinigende toner is geschikt om de huid extra voor te bereiden op Bema whitening behandeling.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Seraphine

    Ik ben begonnen aan de behandeling van pigmentvlekken met Bema White kuur. Tijdens de zomer heb ik er zo’n last van. Ik ben nu een weekje bezig en zie wel dat de pigmentvlekken minder prominent zijn, hopelijk gaan ze helemaal verdwijnen.

Geef een reactie