Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Triethanolamine

Andere namen: TEA

Triethanolamine ook wel TEA genoemd is een synthetische, oppervlakte-actieve stof die in cosmetische en farmaceutische producten als een emulgator en pH-stabilisator gebruikt wordt. Het is een sterk alkalische stof en wordt gevormd door de reactie van ethyleenoxide en ammoniak.  Gezien de ingrediënten waaruit het gemaakt is, wordt Triethanolamine giftig beschouwd, in grotere hoeveelheid kan het met hormonaal systeem interfereren. In verzorgingsproducten wordt het in concentratiehoeveelheden van minder dan 1% gebruikt.

In cosmetische formuleringen dient het als een reinigingsmiddel voor de huid en helpt het de natuurlijke geur van niet geparfumeerde stoffen te maskeren.

Hoewel de concentraties tot 2,5% niet irriterend bleken te zijn uit onderzoek, kan Triethanolamine echter bij gevoelige personen, allergische reacties, huidirritaties en oogirritaties veroorzaken.

Triethanolamine is een draagelement van nitrosaminen, vanwege de mogelijke carcinogene reactie is het verboden om Triethanolamine in dezelfde formuleringen als nitrosaminen te gebruiken. 

Sluit menu
×

Winkelmand