Hoe schadelijk is Triethanolamine?

Triethanolamine ook wel TEA genoemd is een synthetische, oppervlakte-actieve stof die in cosmetische en farmaceutische producten als een emulgator en pH stabilisator gebruikt wordt. Het is een sterk alkalische stof en wordt gevormd door de reactie van ethyleenoxide en ammoniak.

Is triethanolamine schadelijk voor de gezondheid?

Als men in beschouwing neemt de ingrediënten waaruit dit stof gemaakt wordt is dit een schadelijk ingrediënt. Het wordt giftig beschouwd.

Triethanolamine is een stof die zeker niet in grote hoeveelheden mag gebruikt worden. Zo kan het met hormonaal systeem interfereren. Dit heeft als gevolg hormonale disbalans. Omdat dit stof in grotere hoeveelheden schadelijk is voor het lichaam mag het in verzorgingsproducten alleen maar in concentratie hoeveelheden van minder dan 1% gebruikt worden.

Biobey biedt geen verzorging aan met Triethanolamine

We bieden geen producten aan met schadelijke ingrediënten zoals triethanolamine, parabenen SLES of siliconen.

Misschien vind je deze producten ook interessant…

Het assortiment van Biobey bestaat uit biologisch gecertificeerde of natuurlijke haar en huidverzorgingsproducten zoals crème met botox effect van Nuy, liftend serum van Bema Bio of 100% natuurlijke whitening tandpasta van het merk Argital .

Ook bieden we doeltreffende verzorging aan voor pijnlijke en stijve spieren zoals natuurlijke zelfverwarmende kompres of trompetol cbd zalf. Verder vind je hier natuurlijke producten tegen rimpels en biologische shampoos.

Waarom wordt triethanolamine in verzorgingsproducten toegevoegd?

Dit stof wordt in cosmetische formuleringen gebruikt als een reinigingsmiddel voor de huid. Daarnaast maskeert het de natuurlijke geur van niet geparfumeerde stoffen. Dit ingrediënt is niet de enige stof die een reinigende werking heeft voor de huid. Het is ook niet de enige oplossing voor aangename geur van de crèmes en andere verzorgingsproducten.

Huid is een heel absorberende orgaan. Vooral ons gezicht dient goed beschermd te worden, omdat het zacht en gevoelig is. Door schadelijke stoffen te gebruiken tasten we de natuurlijke beschermlaag van ons huid aan. Dit veroorzaakt snel allergische reacties en irritaties.

Daarom is het aangeraden om enkel huidverzorging te gebruiken voor de huid die 100% veilige ingrediënten bevat. Gebruik van huidcrèmes, anti-aging crèmes en huidlotions die schadelijke synthetische ingrediënten bevatten hebben op lange termijn een negatieve invloed op de huid.

Gevaar van triethanolamine

Hoewel de concentraties tot 2,5% niet irriterend bleken te zijn uit onderzoek, kan het echter bij gevoelige personen, allergische reacties, huidirritaties en irritaties van de ogen veroorzaken.

Triethanolamine is een draagelement van nitrosaminen, vanwege de mogelijke carcinogene reactie is het verboden om Triethanolamine in dezelfde formuleringen als nitrosaminen te gebruiken.

  • Berichtcategorie:T