Humulus lupulus

Andere namen: Hop

Hop of Humulus lupulus is een slingerplant uit de hennepfamilie, die in Nederland en België in het wild voorkomt en hier vroeger ook geteeld werd. De hopbellen(vruchtkegels) worden als conserveer- en smaakmiddelen gebruikt bij bereiding van bier. Daarnaast worden ze al eeuwenlang gebruikt omwille van hun heilzame eigenschappen voor het lichaam.

Gezondheidsvoordelen van Hop

De plant rijk aan B – vitaminen en mineralen heeft antioxiderende, rustgevende werking. Het helpt bij het reguleren van menstruatiecyclus, bevordert de spijsvertering. Daarnaast wordt het gebruikt bij angst, spierspanning, slapeloosheid en hoofdpijn. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen zoals tabletten, capsules of vloeibaar extract.

Gebruik van Humulus lupulus in natuurlijke cosmetische producten

Omwille van zijn antibacteriële, zuiverende en sterk antioxiderende eigenschappen, wordt hop gebruikt in voedende dagcrèmes voor de gevoelige huid of andere natuurlijke verzorging zoals gezichtscrèmes tegen rimpels. Het ontsmet de huid op een milde manier. Daarnaast zorgt het voor een stevige en zachtere huid. In onze natuurlijke en ecologische webshop vindt u verschillende natuurlijke en bio producten met Humulus lupulus in de samenstelling.

Is Humulus lupulus een veilig component in natuurlijke cosmetica?

Het is een veilig product voor de gezondheid. Hop veroorzaakt geen irritaties of huiduitslag.

  • Berichtcategorie:H