Illicium verum

Illicium verum of essentiële anijsolie is een natuurlijk extract afkomstig van de vruchten van steranijs. Het is pijnstillend, sterk antibacterieel en verhelpt slechte adem. In ons assortiment vindt u verschillende natuurlijke en bio verzorgingsproducten en producten voor de mondhygiëne met dit ingrediënt in de samenstelling. Hieronder enkele voorbeelden van de producten met illicium verum.

Homeopathische biologische tandpasta Omeobital om het gevoelige tandvlees, aften en zweertjes in de mondholte te behandelen. Daarnaast helpt Omeobital om gaatjes en tandbederf te voorkomen.

Dentie Propolis is een whitening tandpasta voor het bleken van de tanden op een natuurlijke milde manier. Dentie Propolis tandpasta verhelpt zweertjes en kleine ontstekingen in de mondholte.

Natuurlijke crèmespoeling Vegetal is een natuurlijke haar conditioner of haarmasker speciaal ontwikkeld voor de behandeling van broos en beschadigd haar.

Eigenschappen van Illicium verum

Steranijs (Illicium verum) is een boom of struik dat in Azië groeit. De boom is waarschijnlijk afkomstig uit Zuid-China en Vietnam maar wordt tegenwoordig ook gekweekt in Cambodja, Laos, Japan en op de Filipijnen. De vruchten van de boom worden gebruikt in hun geheel of gemalen als specerij. De smaak van de vrucht is voller en steviger dan de smaak van de anijsplant. De anijsplant wordt al van oudsher in China gebruikt voor zijn heilzame werking. Het wordt gebruikt in anti-griepmiddel Tamiflu. De essentiële Steranijs Olie is rijk aan anethol, bevordert de spijsvertering en verzacht het opgeblazen gevoel.

Gebruik van Illicium verum in cosmetica

Anijsolie is te vinden in verzorgingsproducten, crèmes en lotion. Het heeft een pijnstillende werking. Gezien het de slechte adem en geurtjes verhelpt wordt het vaak in mondwater gebruikt. Daarnaast heeft het antibacteriële eigenschappen en kan irritaties kalmeren. Het is afgeraden om het toe te toevoegen in theemengsels voor jonge kinderen omdat steranijs misselijkheid kan veroorzaken.

Andere namen: Steranijs

  • Berichtcategorie:I