Iris Florentina root of Florentijnse Iriswortel

Wat is Iris florentina root extract of Florentijnse Iriswortel?

Iris florentina ook Florentijnse Iris genoemd is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa, namelijk Frankrijk en Italië. Nu wordt deze plant overal ter wereld gekweekt als een decoratieve plant. Het kan groeien van dertig tot honderd centimeter hoog.

Iris Florentina wordt vaak verward met iris germanica vanwege hun vergelijkbare oorsprong en voorkomen.

In onze ecologische en natuurlijke webshop Biobey vind je diverse natuurlijke en bio crèmes, scrubs en andere natuurlijke verzorgingsproducten met Iris Florentina root extract. Één van deze verzorgingsproducten is biologisch gecertificeerde gezichtsscrub van het merk Argital is een milde scrub. Het verwijdert dode huidcellen en maakt de huid glad op een milde wijze.

Natuurlijke Must-haves voor de problematische huid

Iris Florentina heeft een naar violet geurende dikke wortelstok, groenblijvende bladeren en een lange stengel. De delen van de wortel worden gebruikt voor verschillende doeleinden.

De wortelstokken van Iris worden verwerkt tot nuttige extracten die toegevoegd worden aan cosmetica en huidverzorging en shampoos. De wortelstokken kunnen gemalen worden tot natuurlijke geur poeder. Dit poeder wordt toegepast bij het maken van parfums.

Toepassing van de essentiële olie uit Florentijns Iris wortel

Van de vele wortelstokken van de plant wordt etherische olie gewonnen door stoomdestillatie. Essentiële olie van Iriswortel heeft een aangename bloemige viooltjes aroma. Al is dit niet een heel populaire essentiële olie in aromatherapie, toch heeft het een rustgevende en kalmerende werking. Men gebruikt het ook bij lichamelijke klachten zoals hoofdpijn.

Samenstelling van Florentijnse Iris wortel

Deze heilzame wortel bevat stoffen zoals triterpenen, flavonoïden, zetmeel en myristinezuur. Iriswortel heeft een rijke samenstelling die veel voordelen biedt voor het lichaam. Daarom is dit een al honderden jaren gekende handelsproduct.

Poeder van dit wortel is een natuurlijk product die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Iriswortel poeder wordt gebruikt om tanden witter te maken op een natuurlijke manier.

Wat zijn de voordelen van Iriswortel voor de huid?

Het is een populair ingrediënt in de huidverzorging. Iriswortel is geschikt voor alle huidtypes, omdat het geen allergische reacties veroorzaakt. Het zorgt voor de nodige hydratatie van de huid. Florentijnse iriswortel reguleert de talgproductie.

Daarom biedt het veel voordelen voor een vette huid met acne. Daarnaast helpt Iriswortel extract roodheid en droge plekken op de huid te verminderen. Dit extract verzacht en herstelt de problematische huid.

  • Berichtcategorie:I