Juniperus Communis extract

Juniperus communis extract of jeneverbes extract is een natuurlijk extract afkomstig van jeneverbes struik. In middeleeuwen werd Jenever beschouwd als een van de belangrijkste planten in geneeskunde. De bessen worden gebruikt voor maagklachten en om ontstekingen, waterzucht, huidziektes en reuma te verhelpen.

Juniperus Communis extract in natuurlijke verzorgingsproducten

In het assortiment van Biobey vindt u talrijke haar en huidverzorgingsproducten die jeneverbes extract bevatten. Hieronder een opsomming van enkele van deze producten

Niaouly crème is een biologische crème die succesvol ingezet wordt voor het behandelen van acne, jeugdpuistjes, uitslag, onzuiverheden. Niaouly reguleert talgproductie en werkt ook preventief tegen acne.

Natuurlijke shampoo voor normaal en droog haar is een shampoo op basis van groene klei die broos en beschadigd haar versterkt. – Intieme hygiene wasgel van het merk argital zorgt voor een doeltreffende reiniging, verhelpt jeuk en irritaties van de intieme zone. Vervolgens zorgt het voor een fris gevoel.

Juniperus communis extract – eigenschappen

Jeneverbes is een groenblijvend struik uit de cipres familie (Cupressaceae). De Jeneverbes bloeit in april/ mei en is tweehuizig. Dit wil zeggen da mannelijke en vrouwelijke bloemen niet op een plant voorkomen. De mannelijke bloemen zijn geelachtig en de vrouwelijke bloemen zijn groengeel. Jeneverbes groeit heel langzaam, omdat het veel zijtakken vormt.

Gebruik in cosmetica

In cosmetica wordt het gebruikt als een natuurlijk conserveermiddel. Het heeft reinigende, zuiverende, regenererende werking en wordt gebruikt in huid crèmes voor problematische huid en acne. Shampoos en haarproducten bevatten Jeneverbes extract, omdat de hoofdroos vermindert, haaruitval voorkomt en het haar versterkt. Daarnaast wordt het gebruikt in zalven en gels tegen spierpijn, rugpijn en pijnlijke gewrichten.

Kan Jeneverbes extract irritaties veroorzaken?

Ja, door het hoge gehalte aan terpenen kan jeneverbes in bepaalde hoeveelheden irritaties veroorzaken. Het gebruik hiervan is afgeraden voor mensen met nieraandoeningen en bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoedingen geven. Andere namen: Jeneverbes

  • Berichtcategorie:J