Is Salicylzuur effectief tegen acne?

Salicylic Acid of Salicylzuur of betahydroxyzuur (BHA) is een natuurlijk zuur geïsoleerd uit wilgenschors of berkenschors, het komt ook voor in bepaalde soorten groente en fruit. Salicylzuur kan ook synthetisch worden gemaakt, bijvoorbeeld acetylsalicylzuur, het werkzame bestanddeel van Aspirine is een variant van.

Wat doet Salicylic Acid of Salicylzuur voor de huid?

Salicylzuur is anti-inflammatoire en antiseptisch. Het heeft een kalmerende en reinigende eigenschappen en is zeer effectief bij de behandeling van acne. Salicylzuur heeft een exfoliërende werking, verwijdert overtollige talg, dode huidcellen en zuivert de poriën waardoor verstopte poriën en puistjes gereduceerd worden.

Daarom is het een veel gebruikt ingrediënt in anti acne crèmes en peelings. Natuurlijke anti-acne crème van Cannaderm bevat ook salicylzuur. Betahydroxyzuur (BHA) stimuleert het collageen productie, verzacht en hydrateert de huid. Betahydroxyzuur (BHA) stimuleert het collageen productie, verzacht en hydrateert de huid.

Selectie van Biobey Natuurlijke Producten met Salicylzuur

Op zoek naar een natuurlijk anti acne middel zonder salicylzuur?

Probeer dan volgende natuurlijke verzorgingsproducten uit ons assortiment voor de behandeling van acne:

Niaouli crème tegen acne en schimmels bevat geen salicyl acid. Natuurlijke Echinacea crème werkt effectief tegen puisten en huiduitslag. Anti acne serum roll on van het merk Cannaderm bevat een hoog gehalte aan hennep extracten, en is zacht voor de gevoelige huid.

Welke biologische en natuurlijke verzorgingsproducten bevatten Salicylzuur?

Vanwege deze talrijke positieve eigenschappen op de huid wordt salicylzuur vaak toegevoegd in de samenstelling van natuurlijke verzorgingsproducten ter bestrijding van acne, fijne rimpels en andere huidproblemen zoals eczeem of psoriasis. Natuurlijke shampoo tegen ernstige hoofdroos en seborroe van het merk Cannaderm bevat ook Salicylic Acid of salicylzuur. Deze natuurlijke shampoo op basis van hennep extracten werkt snel en doeltreffend tegen hoofdroos en seborroisch eczeem.

De biologische CBD huidbalsem van Cannabios voor behandeling van extreem droge, schilferige huid en huidkloven bevat ook salicylzuur.

In verzorgingsproducten mag het alleen onder bepaalde concentraties gebruikt worden. Gebruik van producten met een concentratie van meer dan 2% BHA is afgeraden tijdens zwangerschap. Producten met salicylzuur mogen niet gebruikt worden voor kinderen onder drie jaar.

Kan BHA allergische reacties veroorzaken?

BHA wordt goed verdragen door de huid. Dankzij de kalmerende werking wordt het zelfs ingezet voor de behandeling van een gevoelige huid. Wanneer men een gevoelige huid heeft of allergisch is op Aspirine is gebruik van producten met salicylzuur afgeraden. Het dient ook als conserveermiddel in cosmetische producten.

  • Berichtcategorie:S