Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Isoeugenol

Andere namen: 2-methoxy-4(1-propenyl) -fenol

Isoeugenol is een geurstof die van nature voorkomt bijvoorbeeld in kruidnagel, nootmuskaat en ylang ylang. Het is een kleurloze tot lichtgele vloeistof dat bijna niet oplosbaar is in water. Isoeugenol wordt verkregen door het verhitten van eugenol en heeft een zoute, luchtige en houtige geur.

Isoeugenol in beautyproducten.Het wordt vaak gebruikt in parfums en cosmetica. De geurstof is een derivaat van natuurlijke stof maar kan ook synthetisch nagemaakt worden. Het wordt in verzorgingsproducten zoals crèmes, shampoos en zepen als geurstof gebruikt.

Is Isoeugenol een allergeen? 

Isoeugenol is een potentieel allergeen en kan in geconcerteerde vorm de gevoelige huid irriteren. Het behoort tot de groep van 26 allergenen die door de EU is aangewezen als veel voorkomende parfumallergenen.

Sluit menu
×

Winkelmand