Isoeugenol

Isoeugenol (natuurlijke derivaat) is een geurstof die van nature voorkomt bijvoorbeeld in kruidnagel, nootmuskaat en ylang ylang. Het is een kleurloze tot lichtgele vloeistof die bijna niet oplosbaar is in water. Isoeugenol wordt verkregen door het verhitten van eugenol. Het heeft een zoute, luchtige en houtige geur.

Cosmetische toepassingen van Isoeugenol

Het wordt vaak gebruikt in parfums en cosmetica. De geurstof is een derivaat van natuurlijke stof maar kan ook synthetisch gemaakt worden. Het wordt in verzorgingsproducten zoals crèmes, shampoos en zepen als geurstof gebruikt. In natuurlijke cosmetische producten wordt de natuurlijke variant van Isoeugenol toegepast.

In onze webshop vind je enkele biologisch gecertificeerde of natuurlijke verzorgingsproducten met Isoeugenol, zoals bijvoorbeeld natuurlijke zachte gezichtstonic Rugiada. Deze natuurlijke tonic in spray vorm verfrist en hydrateert de huid. Daarnaast zorgt Rugiada voor een betere opname van andere verzorgingsproducten zoals dagcrème of serum.

Is Isoeugenol een allergeen?

Isoeugenol is een potentieel allergeen en kan in geconcentreerde vorm de gevoelige huid irriteren. Het behoort tot de groep van 26 allergenen die door de EU is aangewezen als veel voorkomende parfumallergenen.

Andere namen: 2-methoxy-4(1-propenyl) -fenol

  • Berichtcategorie:I