Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Melissa Officinalis Leaf Oil

Andere namen: Citroenmelisse, etherische olie van citroenmelisse

Citroenmelisse is een vaste plant die tot lipbloemenfamilie (Lamiaceae) behoort. De plant groeit voornamelijk in Zuid-Europa. De naam Citroenmelisse komt van het Oudgriekse woord Melisse, dat ‘honingbij’ betekent. Deze naam is zeer toepasselijk omdat Citroenmelisse veel bijen aantrekt. De plant heeft een citroensmaak en word al duizend jaar gebruikt voor verschillende doeleinden. Het wordt gebruikt als kruid en wordt toegevoegd in fruitsalades en dranken voor zijn citroensmaak. Daarnaast ondersteunt het de spijsvertering. Citroenmelisse ethische olie wordt gebruikt in aromatherapie voor zijn kalmerende en rustgevende werking alsook om de slaap te bevorderen.

Het product is veilig voor de gezondheid.

Citroenmelisse geneeskrachtige eigenschappen

Citroenmelisse of melissa Officinalis Leaf Oil maakt de huid zacht. Ontspannende douche gel voor gevoelige huid is gebruik in zijn samenstelling citroenmelisse extract. Dit is toegevoegd met doel om de huid te hydrateren en te verzorgen. Mellisa officinalis een zorgt voor een kalmerende en rustgevende gevoel. Natuurlijke voetcrème voor beschadigde en opgezwollen voeten bevat ook dit ingrediënt. Niet enkel verzorgt de droge en gebarsten huid maar bevordert de bloedcirculatie.

Citroenmelisse wordt in aromatherapie gebruikt omwille zijn positieve werking op de gemoedstoestand. Het bevordert de slaap en zorgt voor een beter concentratievermogen. In huidverzorging wordt citroenmelisse gebruikt omdat het huidverouderingsproces vertraagd en acne verhelpt. Daarnaast stimuleert het de haargroei waardoor het ook in shampoos en haarverzorgingsproducten wordt gebruikt.

Sluit menu
×

Winkelmand