Mentha piperita of pepermunt

  • Berichtcategorie:M

Andere namen: Pepermunt, Mentha piperita Extract, Mentha piperita Herb Oil, Mentha Piperita Oil, Mentha Spicata Herb Extract, Menthol Mentha piperita of Pepermunt (Mentha x piperita) is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Het is ontstaan uit een kruising van watermunt (Mentha aquatica) met aarmunt (Mentha Spicata).

Pepermunt wordt al duizenden jaren in het Oude Griekenland, Egypte en Rome gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Pepermuntolie is een etherische olie die gewonnen wordt uit bloeiende pepermuntplant.

Welke natuurlijke verzorgingsproducten bevatten Pepermunt?

In onze ecologische webshop vind je talrijke biologisch gecertificeerde en natuurlijke verzorgingsproducten en gezondheidsproducten met mentha piperita extract in de samenstelling. Pepermunt is een bestanddeel van de volgende verzorgingsproducten:

Anti acne crème niaouli en verzorgende crème tegen puisten en huiduitslag echinacea bevatten pepermunt olie of mentha piperita extract.

– Dit ingrediënt vind je ook terug in de samenstelling van verschillende biologische shampoos zoals anti roos lotion en purifying shampoo op basis van groene klei.

– Verschillende mondhygiëne producten van het merk Argital bevatten pepermunt: Mondwater altro collutorio en Dentie natuurlijke tandpasta voor het bleken van de tanden.

Biologische CBD shampoo van Cannabios

Gezien de gezondheidsvoordelen van de pepermunt olie en pepermunt extract, wordt het vaak gebruikt in diverse cosmetische verzorgingsproducten en in producten tegen spierpijn, gewrichtspijn.

Wat zijn de heilzame eigenschappen van mentha piperita extract of pepermunt?

Pepermunt heeft diverse voordelen voor de gezondheid en kent een veelzijdige toepassing. Het bevordert de spijsvertering en helpt de symptomen van prikkelbare darmsyndroom (PDS) te verminderen. In Aromatherapie is de olie populair vanwege de ontspannende en verfrissende effecten. De pepermuntolie heeft ontstekingsremmende en kalmerende werking.

Het heeft gunstig effect op de problematische vette huid met acne en verhelpt tandvleesontstekingen. Daarnaast bevordert essentiële pepermuntolie de haargroei en vermindert hoofdroos.

Kan Mentha piperita of pepermuntolie allergische reacties veroorzaken?

Ja. Daarom is het gebruik van pepermunt afgeraden voor mensen die allergisch zijn voor Menthol en vrouwen die borstvoeding geven.