Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Mentha piperita

Andere namen: Pepermunt, Mentha piperita Extract, Mentha piperita Herb Oil, Mentha Piperita Oil, Mentha Spicata Herb Extract, Menthol

Pepermunt (Mentha x piperita) is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Het is ontstaan uit een kruising van watermunt (Mentha aquatica) met aarmunt (Mentha Spicata). Pepermunt wordt al duizenden jaren in het Oude Griekenland, Egypte en Rome gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Pepermuntolie is een etherische olie die gewonnen wordt uit bloeiende pepermuntplant.

Pepermunt gebruik is afgeraden voor mensen die allergisch zijn voor Menthol en vrouwen die borstvoeding geven.

Gebruik in cosmetica Pepermunt extract heeft een veelzijdige toepassing. Het bevordert de spijsvertering en helpt de symptomen van prikkelbaredarmsyndroom (PDS) te verminderen. In Aromatherapie is de olie populair vanwege de ontspannende en verfrissende effecten. De pepermuntolie heeft ontstekingsremmende en kalmerende werking. Het heeft gunstige effect op problematische vette huid met acne en verhelpt tandvleesontstekingen. Daarnaast bevordert essentiële pepermuntolie de haargroei en vermindert hoofdroos.

  • 13 januari 2019
  • M
×

Winkelmand