Mentha piperita

Andere namen: Pepermunt, Mentha piperita Extract, Mentha piperita Herb Oil, Mentha Piperita Oil, Mentha Spicata Herb Extract, Menthol

Pepermunt (Mentha x piperita) is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Het is ontstaan uit een kruising van watermunt (Mentha aquatica) met aarmunt (Mentha Spicata). Pepermunt wordt al duizenden jaren in het Oude Griekenland, Egypte en Rome gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Pepermuntolie is een etherische olie die gewonnen wordt uit bloeiende pepermuntplant.

Welke verzorgingsproducten bevatten Pepermunt?

Pepermunt is een bestanddeel van de volgende verzorgingsproducten:

Biologische CBD shampoo van Cannabios

– Verschillende mondhygiëne producten van het merk Argital bevatten pepermunt: Mondwater altro collutorio en Dentie natuurlijke tandpasta voor het bleken van de tanden.

Gezien de gezondheidsvoordelen van de pepermunt olie en pepermunt extract, wordt het vaak gebruikt in diverse cosmetische verzorgingsproducten en in producten tegen spierpijn, gewrichtspijn.

Wat zijn de heilzame eigenschappen van Pepermunt?

Pepermunt heeft diverse voordelen voor de gezondheid en kent een veelzijdige toepassing. Het bevordert de spijsvertering en helpt de symptomen van prikkelbaredarmsyndroom (PDS) te verminderen. In Aromatherapie is de olie populair vanwege de ontspannende en verfrissende effecten. De pepermuntolie heeft ontstekingsremmende en kalmerende werking. Het heeft gunstige effect op problematische vette huid met acne en verhelpt tandvleesontstekingen. Daarnaast bevordert essentiële pepermuntolie de haargroei en vermindert hoofdroos.

Pepermunt gebruik is afgeraden voor mensen die allergisch zijn voor Menthol en vrouwen die borstvoeding geven.

  • Berichtcategorie:M