Mentha Arvensis

Mentha Arvensis olie ook wel akkermunt olie genoemd is een essentiële olie die uit bloeiende akkermunt wordt gewonnen aan de hand van waterdamp destillatie. Het plant wordt traditioneel gebruikt voor de behandeling van reumatische pijnen, zenuwpijn en verkoudheid. In onze webshop vindt u talrijke natuurlijke en biologische producten die Mentha arvensis bevatten.

Hieronder een opsomming van sommige natuurlijke producten met dit ingrediënt in de samenstelling.

Biologische Clarifying shampoo van het merk argital versterkt het haar en verzacht de geïrriteerde hoofdhuid. Bovendien zorgt het voor een glanzend en volumineus haar. Deze clarifying shampoo is geschikt voor elk haartype.

Biologisch gecertificeerde anti muggen spray is een insectenwerende lichaamsspray. Het is doeltreffend en beschermt tegen muggenbeten. Dankzij de zuivere samenstelling op basis van 100% natuurlijke ingrediënten is deze anti muggen spray geschikt voor kinderen.

Eigenschappen van Mentha Arvensis

Akkermunt is een vaste plant die behoort tot de Lipbloemenfamilie. Het plant komt van nature voor in Eurazië en bloeit van juli tot de herfst. Akkermunt heeft van alle munten het hoogste gehalte aan menthol. Gebruik van

Akkermunt olie in cosmetische producten

Akkermunt olie heeft ontstekingsremmende, pijnstillende en kalmerende werking waardoor het in huid crèmes tegen acne, psoriasis en acne gebruikt wordt. Het wordt gebruikt bij kiespijn en om tandvleesontstekingen te voorkomen.

Het verlicht hoofdpijn en helpt bij oorontstekingen en verkoudheid. In aromatherapie is het een populair middel tegen migraine, stress en ongerustheid.

Kan Mentha Arvenis irriterend zijn voor de huid en ogen?

Menthol en de essentiële oliën kunnen in bepaalde hoeveelheid huidirritatie veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid. De essentiële munt oliën mogen alleen met maximum 2% verdunning op de huid aangebracht worden. Het is niet geschikt voor langdurig gebruik en voor jonge kinderen onder 30 maanden, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Andere namen: Akkermunt