Myrtus communis tegen verkoudheid

Andere namen: Mirte, Myrtle, Myrthe

Myrtus communis extract of etherische mirte olie is een olie gewonnen uit de bladeren van Mirte plant. Het heeft ontstekingsremmende en kalmerende werking. Etherische Myrthe of mirte olie geeft verlichting bij luchtweginfecties. Daarom is dit een vaak toegepaste remedie bij verkoudheid. Daarnaast helpt Myrtus communis extract om verstopte neus vrij te maken.

Mirte olie in de natuurlijke huidverzorging

Etherische mirte olie stimuleert de bloedcirculatie, verlicht spierpijn en verhelpt blaasontsteking. Omwille van haar vele heilzame eigenschappen wordt mirte olie vaak gebruikt in natuurlijke cosmetica. Het helpt acne en koortsblaasjes te behandelen. Verder is dit een natuurlijk middel tegen wratten, huidschimmels en aambeien. Het wordt ook gebruikt om gespleten haarpunten en broos haar te behandelen

Ben op zoek naar producten tegen acne, koortsblaasjes of aambeien zonder mirte olie?

In onze ecologische webshop vind je diverse natuurlijk verzorgingsproducten tegen deze problemen die doeltreffend zijn en geen mirte olie bevatten. Bijvoorbeeld cannadent natuurlijke serum tegen aften en koortsblaasjes of argital voetcrème tegen wratten. Ook niaouli crème is een 100% natuurlijk middel tegen acne, wratten en huidschimmels zonder mirte olie. Voor de behandeling van gespleten haarpunten zonder mirte olie kun je gebruik maken van biologische shampoo tegen droog haar.

Wat zijn de bijzondere kenmerken van Myrtus communis?

Mirte (Myrtus communis) is een plant uit de mirtefamilie (Myrtaceae). Het is een dichte, veel vertakte, groenblijvende struik die in de natuur tot 5 meter hoog kan worden. De plant groeit in het wild op droge, zonnige plekken in het Middellandse Zeegebied, maar wordt ook als sierstruik toegepast. De bloemen zijn geurig en hebben een doorsnede van 2 cm. In Oud Griekenland stond mirte plan symbool voor vruchtbaarheid, liefde en schoonheid. Het wordt toegepast in de keuken, als een geneeskundig kruid alsook in verzorgingsproducten.

  • Berichtcategorie:M