Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Myrtus communis

Andere namen: Mirte, Myrtle

Mirte (Myrtus communis) is een plant uit de mirtefamillie (Myrtaceae). Het is een dichte, veel vertakte, groenblijvende struik die in de natuur tot 5 meter hoog kan worden. De plant groeit in het wild op droge, zonnige plekken in het Middellandse Zeegebied, maar wordt ook als sierstruik toegepast. De bloemen zijn geurig en hebben een doorsnede van 2 cm. In Oud Griekenland stond mirte plan symbool voor vruchtbaarheid, liefde en schoonheid. Het wordt toegepast in de keuken, als een geneeskundig kruid alsook in verzorgingsproducten.

Myrtus communis verzorging

Gebruik in cosmetica Uit de bladeren van Mirte wordt de etherische olie (mirteolie) gewonnen. Etherische olie is een vaak toegepaste remedie verkoudheid. Het helpt om verstopte neus vrij te maken.Deze wordt gebruikt in verzorgingsproducten en zalven omwille van zijn heilzame eigenschappen. Het helpt acne, koortsblaasjes, wratten, huidschimmels en aambeien te behandelen. Het heeft een ontstekingsremmende en kalmerende werking. Daarnaast stimuleert mirte de bloedcirculatie, verlicht spierpijn en verhelpt blaasontsteking.

  • 30 november 2019
  • M
×

Winkelmand