Natrium Laureth Sulfaat (SLES)

Andere namen: SLES, Sodium laureth sulfaat

Natrium laureth sulfaat is een alcoholvorm van sodium lauryl sulfate. Het is een oppervlakte actieve stof die zowel in dagelijkse verzorgingsproducten als in kuisproducten of reinigingsmiddelen wordt toegevoegd. Dit component helpt bij het mengen van twee stoffen die normaal gezien niet of moeilijk mengbaar zijn.

Natrium Laureth Sulfate, SLES of SLS zijn schadelijke componenten voor de gezondheid. Ze drogen de huid uit, beschadigen het haar en de hoofdhuid. Biobey is een natuurlijke webshop en verkoopt geen verzorgingsproducten met gevaarlijke componenten als SLES, Natrium Sulfaat SLS. Onze webshop vind je alleen natuurlijke shampoos, natuurlijke gezichtscrèmes en biologisch gecertificeerde tandpasta’s, homeopathische tandpasta’s.

wat betekent SLES in shampoos?

Natrium laureth sulfaat is een populair ingrediënt in shampoos, conditioners, haarverzorging en haarkleuringen. Het is een goedkoop synthetisch schuimmiddel en een sterke reiniger. Het wordt vaak in shampoos toegevoegd om de haren te reinigen van het vuil. Shampoos met SLES verwijderen niet alleen het vuil van het haar en hoofdhuid, maar tasten de natuurlijke beschermlaag van de hoofdhuid aan, die ons beschermt tegen uitdroging, zon en vrije radicalen.

Wat zijn de nadelen van Natrium Laureth Sulfaat?

Het beschadigt haar en maakt de hoofdhuid kwetsbaar. Doordat SLES de huid uitdroogt wordt de hoofdhuid gevoeliger voor roos en haaruitval. Natrium laureth sulfaat is irriterend voor de ogen en droogt de huid uit. Na langdurig gebruik van shampoos met SLES kunnen klachten ontstaan zoals jeukende hoofdhuid en schilfers.

Dit is het gevolg van zijn uitdrogende werking op de huid. Het is een mildere versie van de Natrium lauryl sulfaat. Toen de nadelen van Natrium lauryl sulfate in shampoos en douchegels bekend werden voor een groter publiek, is de productsamenstelling van vele shampoos aangepast. Zo hebben veel producenten van shampoos en haarconditioners SLS vervangen door SLES. Het is een fijnere versie van de stof natrium lauryl sulfate, maar het is nog steeds een potentieel schadelijke ingrediënt.

In conventioneel tandpasta wordt regelmatig SLES toegevoegd. Dit wordt gedaan om de tandpasta te doen schuimen en te zorgen voor een vaste consistentie voor het gebruiksgemak. Biobey verkoopt geen shampoos of andere producten die SLES of Natrium laureth sulfaat bevatten. Zie hier 100% natuurlijke shampoos op basis van groene klei en CBD zonder SLES of andere synthetische ingrediënten: Natuurlijke shampoos

  • Berichtcategorie:N