Natriumchloride

Natriumchloride of Sodium Chloride is een zout met de formule NaCi. Dit wordt ook wel keukenzout genoemd omdat het bij de bereiding van voedsel wordt gebruikt als smaakmaker en conserveermiddel. In het assortiment van Biobey hebben we verschillende bio en natuurlijke verzorgingsproducten met Natriumchloride of Sodium Chloride in de samenstelling.

Natuurlijke verzorgingsproducten met Natriumchloride:

Biologische munt tandpasta van het merk argital is een fluoride vrije en 100% natuurlijke tandpasta op basis van groene klei. Deze tandpasta voorkomt tandplak en zorgt voor een frisse adem.

Natuurlijke shampoo Capillus met een hoog gehalte aan hennep extract is een uiterst effectieve shampoo voor de behandeling van seborroe en ernstige hoofdroos.

Natura van het merk Cannaderm is een natuurlijke shampoo zonder sulfaten en siliconen tegen vet haar. Deze shampoo reguleert talgproductie en is geschikt voor de gevoelige de hoofdhuid.

Eigenschappen van Natriumchloride

NaCI wordt voornamelijk op drie manieren gewonnen. Het gebeurt door het indampen van pekel, door indampen van zeewater of door mijnbouw in zoutmijnen. Zout is essentieel voor alle organismen op de aarde. Het is noodzakelijk voor een gezonde vochthuishouding in het lichaam.

Natriumchloride is geen allergeen, maar het kan in hoge concentratie de huid en haar irriteren of uitdrogen.

Gebruik in cosmetica

In het cosmetica wordt het voornamelijk gebruikt als verdikkingsmiddel. Natriumchloride helpt de textuur van de samenstelling te behouden. Het heeft een reinigende en antiseptische effect op de huid. Zout verlicht spierpijn en stimuleert de bloedcirculatie. Het wordt in tandpasta en mondwater gebruikt omdat de tandplak helpt te verwijderen en slechte adem verhelpt.

Andere naam: natriumzout, keukenzout, NaCi, zout

  • Berichtcategorie:N