Natuurlijke skincare routine in 7 stappen

Natuurlijke skincare routine in 7 stappen

Ontdek hoe je op iedere leeftijd je huid stralend en jeugdig kunt houden. Dit is mogelijk als je een paar principes van de gezichtsverzorging kent. Elke dag 20 minuten tijd is al genoeg voor een goede natuurlijke gezichtsverzorging of natuurlijke skincare routine. De essentiële verzorging van de gezichtshuid gebeurt ‘s morgens en ‘s avonds.

De immuniteit van de huid wordt verzwakt door verschillende factoren zoals slechte ecologische omstandigheden, velen worden blootgesteld aan de felle zon, allerlei vormen van stress en gebruik van conventionele verzorgingsproducten met synthetische, schadelijke ingrediënten. Vroegtijdige huidveroudering, irritaties en overgevoeligheid van de huid kun je tegengaan door een gezonde levensstijl en goede bescherming van je huid.

Hieronder hebben we een eenvoudige stapsgewijze gezichtsverzorging routine (zowel ochtendroutine als avond routine) uitgeschreven om je huid te beschermen en gezond te houden. Als je deze natuurlijke gezichtsverzorging routine volgt, zal je huid je belonen met een gezonde, stralende gloed.

Nu, over naar de natuurlijke skincare routine in 7 stappen.

Ochtend Natuurlijke Skincare Routine 

Stap 1: Natuurlijke gezichtsreiniger

De eerste stap is het tweemaal per dag reinigen van je gezicht, ‘s morgens en ‘s avonds. Doorheen de dag wordt het gezicht blootgesteld aan stof, allerlei externe negatieve factoren, zoals vervuilde lucht vooral  als je in een drukke stad woont. Om de huid goed te reinigen, gebruik je een zachte gezichtsreiniger gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Conventionele gezichtsreinigers bevatten irriterende en uitdrogende stoffen die de beschermlaag van de huid aantasten. Daarom was je je gezicht bij voorkeur met een zachte en 100% natuurlijk reiniger, zonder enige chemicaliën.

Stap 2: Toner voor extra reiniging en hydratatie van de huid

Hydrateer je huid met een goede toner. De huid toner zorgt voor extra reiniging van de huid. Daarnaast zorgt het dat de dagcrème en serum beter opgenomen worden door de huid. 

Stap 3: Oogcontour verzorging

De meest essentiële verzorging is die voor de oogcontour. Onze huid rond de ogen is gevoelig voor externe factoren zoals wind en zonlicht. De eerste rimpels verschijnen rond de ogen. De huid rondom de ogen is dun en gevoelig. Daarom heeft het een speciaal voor de oogcontour ontwikkelde verzorging nodig. Het is belangrijk dat de verzorgingsproducten voor de oogcontouren bestaan uit lichte en voedende ingrediënten. Synthetisch parfum, kleurstoffen en conserveermiddelen zorgen vaak voor irritaties en tranende ogen. Dit leidt weer tot meer uitdroging. 

Vrouwen geven immers veel geld uit alleen al aan cosmetica voor de oogcontour. Maar zelden wordt er gelet op de samenstelling. Siliconen, parabenen, synthetische parfum in oogverzorgingsproducten hebben een averechts effect. Ook bij het gebruik van natuurlijke oogverzorging moet je op de ingrediënten letten. Zodat de oogcrème licht is van textuur, de ogen niet irriteert en voldoende bescherming biedt. Anti- aging oogserum en lipcontour van Naturys is een goed verzorgend product voor oog en lipcontour.

Stap 4: Natuurlijke dagcrème met SPF of Anti Blue light beschermende dagcrème 

‘S morgens is het goed om een beschermende dagcrème te gebruiken. Dit zal de huid beschermen tegen de negatieve invloeden van buitenaf. Liefst met SPF. In onze webshop Biobey bieden we verschillende natuurlijke dagcrèmes aan met SPF, beschermende crèmes tegen het blauw licht. 

Natuurlijke skincare avondroutine

‘S Avonds reinig je weer je huid zoals beschreven in stap 1 en stap 2. 

Stap 5: Natuurlijk Serum voor het gelaat

Na het reinigen van je gezicht met een gezichtsreiniger en huid toner, gebruik je een natuurlijk serum. Een goed natuurlijk serum geeft je huid extra voedingsstoffen en verzorging. Serums zijn dun en gaan dieper in de huid. Bovendien bevatten ze een hoge concentratie van actieve stoffen in vergelijking met een huidolie of gezichtscrème.

Stap 6: Voedende natuurlijke nachtcrème 

De laatste fase is avond gelaatsverzorging. Voor deze fase van je natuurlijke skincare routine heb je een vochtinbrengende, voedende crème met voedingsstoffen nodig. De nachtcrème focust op regeneratie van de huid. Terwijl de dagcrème een beschermende werking heeft. Na het aanbrengen van de nachtcrème moet je je gezicht zachtjes masseren met de vingertoppen.

Stap 7: Gezichtsmasker of Milde gezichtspeeling of scrub tweee keer per week

Twee keer per week een zuiverend masker of een milde gezichtspeeling helpt dode huidcellen te verwijderen en reguleert de talgproductie van de huid. Een masker kan worden gemaakt van goede natuurlijke ingrediënten of klei. Afhangend van je huidtype en noden van je huid.

Het voedende gezichtsmasker verzacht de huid, verhelpt uitdroging van het gezicht, schilfers en huidirritatie. Zoals bijvoorbeeld een voedende nachtsmasker. Een gezichtsmasker kun je eenvoudig thuis maken met paar ingrediënten uit de keuken zoals avocado, koudgeperste olijfolie, pompoen.

Geef een reactie