Ogentroost extract

Andere namen: Euphrasia officinalis

Ogentroost is een geslacht van kruidachtige planten met een trechtervormige, tweelippige bloemen. Het is een eenjarige kruid dat ongeveer half meter hoog wordt. Het Ephrasia groeit alleen in juli en augustus. “Euphrasia” betekent in het Grieks vreugde of blijdschap en “Officinalis” is een indicatie voor een geneeskrachtige kruid. Het heeft tal van gezondheidsvoordelen zoals verlagen van bloedruk, verhelpen van maagpijn en verminderen van droge hoest. Het wordt ook gebruikt tegen oogontsteking, bij huidirritaties en ontstoken huid.

Ogentroost extract voordelen huid

Door zijn ontstekingsremmende werking wordt het ogentroost extract gebruikt in crèmes voor problematische huid en bij het behandelen van infecties, uitslag en irritaties. Daarnaast bevordert het de huidelasticiteit, stimuleert bloedcirculatie en vertraagt de veroudering van de huid. Het is een belangrijk ingrediënt in anti-aging crèmes, oogcrèmes en gezichtscrèmes.

Ogentroost extract is een veilig ingrediënt voor het lichaam. Het veroorzaakt geen irritaties of allergische reacties.

Euphrasia officinalis of ogentroost extract wordt dankzij zijn eigenschappen gebruikt in producten voor oogverzorging zoals oogcrèmes tegen rimpels en oogmasker zoals:


Natuurlijke oogmasker tegen donkere kringen en wallen onder de ogen. Het oogmasker tegen donkere kringen rondom de ogen heeft een multifunctionele werking. Het is samengesteld uit kruidenextracten, plantaardige oliën en groene klei gel. Het is een natuurlijk product die geen synthetische ingrediënten bevat zoals vaseline, parabenen, siliconen of synthetische parfum. Groene klei poeder heeft een detox werking. Het absorbeert opgehoopte vocht en zout op. Zo helpt het de wallen onder de ogen te verminderen. Verder helpt het oogmasker bloedcirculatie van de huid te bevorderen. Het oogmasker zorgt voor een egale huid onder de ogen.

Natuurlijke anti-rimpel oogcrème van Argital:
Hydraterende oogcrème tegen rimpels zorgt voor een frisse en jeugdige look. Crème voor de ogen beschermt de huid tegen vroegtijdige rimpels en vermindert wallen onder de ogen.

Dankzij zijn samenstelling van heilzame ingrediënten voedt dit crème de gevoelige huid onder de ogen met vitaminen en mineralen. Hierdoor wordt de huid gehydrateerd en beschermd tegen negatieve invloeden van buitenaf. De oogcrème tegen rimpels verbetert de elasticiteit van de huid en hersteld de natuurlijke beschermlaag van de huid. Dit helpt de vroegtijdige rimpelvorming te voorkomen.

  • Berichtcategorie:O