Gratis levering thuis of afhaalpunt vanaf €35

Olea Europaea (olive) fruit oil

Andere naam: Olijfolie

Olijfolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen door persing van olijven, de vruchten van de olijfboom. De mensheid is al lang met olijfolie gekend, de oudste gegevens tonen aan dat deze olie al 4000 jaar voor het begin van onze jaartelling gebruikt werd. In verzorgingsproducten wordt meestal koudgeperste olie uit de vruchten, bladeren of bloemen gebruikt.  De olijven zelf en de olie die daaruit wordt geperst is rijk aan vitamine A, E en K, omega-3- vetzuren en oliezuur. Daarnaast is het olijfblad een heel heilzaam product. Olijfblad is effectief in het bestrijden van schadelijke micro-organismen zoals bacteriën, schimmels, virussen en protozoa die tot talrijke ziektes kunnen leiden.

Gebruik in cosmetica

Olijfolie is een antioxidant en onstekingsremmer die tal van huidverzorgende eigenschappen bezit. Het wordt goed door de huid verdragen en het vormt een efficiënte basisolie voor actieve stoffen. Het stimuleert de bloedcirculatie. Olijfolie reinigt de huid, hydrateert en verbetert de huidelasticiteit. Het reguleert de vochtbalans en regenereert de hoofdhuid. Hierdoor is olijfolie een populair ingrediënt voor haarmaskers en haarverzorgingsproducten.

  • O
Sluit Menu
×

Winkelmand