Olea Europaea (olive) fruit oil

Andere naam: koudgeperste biologische olijfolie

Wat is Olea Europaea oil?

Olea Europaea oil of Olijfolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen door persing van olijven, de vruchten van de olijfboom. In natuurlijke verzorging wordt meestal koudgeperste olie uit de vruchten, bladeren of bloemen gebruikt. De olijven zelf en de olie die daaruit wordt geperst is rijk aan vitamine A, E en K, omega 3 vetzuren en oliezuur. Ook het olijfblad is een heel heilzaam product.

Olijfblad is effectief in het bestrijden van schadelijke micro-organismen zoals bacteriën, schimmels, virussen en protozoa die tot talrijke ziektes kunnen leiden. De mensheid is al lang met olijfolie gekend, de oudste gegevens tonen aan dat deze olie al 4000 jaar voor het begin van onze jaartelling gebruikt werd.

Toepassingen van Olea Europaea of olijfolie in natuurlijke verzorging

Olea Europaea oil of Olijfolie is een antioxidant en ontstekingsremmer die tal van huidverzorgende eigenschappen bezit. Het wordt goed door de huid verdragen en het vormt een efficiënte basisolie voor actieve stoffen. Koudgeperste biologische olijfolie stimuleert de bloedcirculatie. Het reinigt de huid, hydrateert en verbetert de huidelasticiteit.

Het reguleert de vochtbalans en regenereert de hoofdhuid. Hierdoor is de koudgeperste biologische olijfolie een populair ingrediënt in de samenstelling van doeltreffende biologische anti – aging verzorging (anti-aging serum van Naturys). Het wordt toegevoegd in natuurlijke haarmaskers zoals herstellend haarmasker van Bema Hairpro en in andere natuurlijke haarverzorgingsproducten.

Natuurlijke anti-cellulite crème en afslankingscrème voor het lichaam, gecreëerd door Italiaanse natuurlijke verzorgingsmerk Argital bevat Olea Europaea oil of koudgeperste biologische olijfolie.

  • Berichtcategorie:O