Taraxacum officinale extract

Taraxacum officinale extract of paardenbloem is een soort plant uit de composietenfamilie (Asteraceae) en groeit tot 5-40 cm. Onderzoeken en studies hebben aangetoond dat paardenbloem extract helpt tegen het opgeblazen gevoel en spijsverteringsstoornissen. In ons assortiment vindt u diverse natuurlijke en biologische producten met Taraxacum officinale extract.

Hieronder enkele voorbeelden van biologische producten voor de gezondheid met paardenbloem extracten in de samenstelling.

Silargil is een biologisch supplement tegen vermoeidheid het bevordert de zuiverende functie van het lichaam en zorgt voor een onmiddellijke energieboost. Dit plantaardig voedingssupplement is vrij van bewaarmiddelen, synthetische kleurstoffen. Het is vrij van lactose en gluten.

Vegetargil is een biologisch supplement speciaal ontwikkeld voor mensen met een moeilijke spijsvertering. Vegetargil zorgt voor een optimale spijsvertering, verhelpt gassen en opgeblazen gevoel.

Eigenschappen van Taraxcum officinale extract

Taraxacum officinale extract of paardenbloem komt oorspronkelijk voor in Afrika, Azië en Europa, maar ondertussen is het verspreid over veel andere gebieden. Het bloemhoofdje van paardenbloem bestaat uit alleen gele lintbloemen. De stengel is hol en heeft geen bladeren. Het groeit in weiden, langs wegen en tuinen. In de tuinen wordt het beschouwd als een onkruid, maar in medische wereld is het een gekend heilzaam kruid.

Paardenbloem wordt ingezet voor behandeling van urinewegontstekingen en nierstenen. Het vermindert de bloedsuikerspiegel en verbetert de spijsvertering.

Paardenbloem tegen ontstekingen

Taraxacum officinale extract of paardenbloem is een natuurlijke ontstekingsremmer die gebruikt wordt om puisten en acne te behandelen.

Gebruik in cosmetica

Paardenbloem is een antioxidant en heeft een detox werking. Hierdoor wordt het gebruikt bij de behandeling van huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem, wratten en acne. Vanouds wordt het gebruikt bij de behandeling van ontstekingen, pigmentvlekken, wratten en huiduitslag. Paardenbloem is een antioxidant en heeft een detox werking.

Daarnaast heeft het ook een anti-aging effect bij rijpere huid. Taraxacum officinale extract vermindert rimpels rond de ogen en zorgt voor een eentonige huidtint. In shampoos en haarverzorgingsproducten wordt paardenbloem gebruikt omdat het, de haargroei bevordert, roos vermindert en vettig haar verhelpt. Andere namen: Paardenbloem

  • Berichtcategorie:T