Thymus vulgaris olie

  • Berichtcategorie:T

Thymus vulgaris of tijmolie wordt gewonnen met toomdestillatie uit het bloeiende of deels gedroogde tijm kruid. Het heeft krachtige slijmoplossende, anti-bacteriële en schimmelwerende werking. Daarom wordt het van oudsher niet alleen als keukenkruid maar ook als een medicinale kruid gebruikt.

Natuurlijke en biologische verzorgingsproducten met Thymus vulgaris olie

In ons assortiment vindt u talrijke huid en haarverzorgingsproducten met thymus vulgaris olie in de samenstelling. Hieronder een lijst met enkele producten die tijmolie bevatten

Zuiverende shampoo Purificante voor glanzend en volumineus haar op een milde, 100% natuurlijke manier. Purifying shampoo zonder sulfaten verwijdert onzuiverheden en versterkt broos en zwak haar.

Biologische anti-blemish crème Niaouly voor de behandeling van acne, onzuiverheden en rode, bruine littekentjes.

Anti roos shampoo zonder alcohol verwijdert hoofdroos en kalmeert jeukende hoofdhuid.

Natuurlijke voetcrème tegen kloven, eelt en mycosen.

Eigenschappen van Thumys vulgaris olie

Thymus of tijm is een struikachtige, vaste plant, die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). De plant komt van nature voor in het Mediterrane gebied. Tijm bevat essentiële oliën (o.a. thymol, cineol, borneol), flavonoïden, harsen, tanninen, saponinen, calcium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, selenium, zink, en vitamine A. Etherische olie van tijm heeft desinfecterende werking.

Inwendig gebruik mag de aanbevolen dosering niet overschrijden om nierfalen te voorkomen.

Niet geschikt voor zwangere vrouwen of tijdens borstvoeding.

Andere namen: etherische tijmolie