Theobroma cacao boter

Theobroma Cacao Boter is het vet dat van nature voorkomt in de cacaoboon. Theobroma Cacao Boter is rijk aan vitamine E en is een krachtige antioxidant. Het hydrateert en ondersteunt de natuurlijke beschermende laag van de huid. Daarnaast verzacht het de huid en helpt de rimpels te verminderen.

In ons assortiment vindt u diverse biologische een natuurlijke verzorgingsproducten met theobroma cacao boter. Hieronder enkele producten met dit ingredient.

De natuurlijke voedende gezichtscrème op basis van groene klei en waardevolle etherische oliën is speciaal ontwikkeld voor een intense hydratatie van een vochtarme huid.

Beschermende en verzachtende handcrème tegen pigmentvlekken van het merk argital herstelt uitgedroogde huid en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast verlicht het de vlekken op handen.

BDIH gecertificeerde Vitamine E en F crème is een effectieve crème tegen rimpels. Deze creme voorziet de huid van waardevolle vitaminen en voedingsstoffen, zorgt voor een intensieve hydratatie en vervaagt fijne rimpels. Beschermt de huid tegen vrije radicalen.

Eigenschappen van Theobroma cacao boter

Cacaoboter wordt verkregen door persing van cacaomassa verkregen uit cacaobonen. Het heeft een crèmekleurige en fijne cacao aroma. Deze wordt gebruikt bij het maken van chocolade. Daarnaast wordt het ook veel toegepast in cosmetica voor het gezicht, lichaam en haar. Naast de consistentie en voedingsstoffen geeft het ook een aangename geur aan de cosmetische producten.

Het is een veilig product voor de gezondheid.

Gebruik van Theobroma cacao boter in cosmetische producten

Cacaoboter is een actief ingrediënt in de samenstelling van de huidcrèmes en oogcrèmes voor rijpere en droge huid. Daarnaast wordt het gebruikt bij het behandelen van verse littekens. Cacaoboter is echter niet geschikt voor huid met acne of neiging tot acne omdat het vrij comedogeen is. Andere namen: cacaoboon boter, cacaoboter

  • Berichtcategorie:T