Thuja Occidentalis Extract

Thuja Occidentalis extract is een natuurlijke stof meestal etherische olie van naalden van thuja occidentalis boom. Het wordt vooral in alternatieve geneeskunde toegepast omwille van zijn schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. In onze webshop vind je verschillende bio en natuurlijke producten met etherische olie van thuja. Hieronder een paar bio verzorgingsproducten met dit ingrediënt in de samenstelling.

Biologische crème Thuja en Hamamelis is een effectieve natuurlijke remedie tegen spataderen en aambeien. Deze bio crème van het merk argital is geschikt als een aftershave om huidirritaties te voorkomen. De crème tegen spataderen heeft een krachtige samenstelling een is erg gunstig voor de huid.

Biologische anti muggen spray van Argital is een effectieve bescherming tegen muggenbeten. Het verzorgt de geïrriteerde huid na insectenbeten. Dankzij zijn natuurlijke heilzame samenstelling is het geschikt voor gebruik bij jonge kinderen.

Eigenschappen van Thuja Occidentalis extract

Westerse Levensboom is een groenblijvende boom die tot de cipresfamilie behoort. De boom wordt ongeveer 15 meter hoog en bloeit laat in de lente. Westerse Levensboom komt van nature voor in Canada en Verenigde Naties. Etherische olie van Thuja Occidentalis wordt verkregen uit stoomdestillatie van de naalden De essentiële olie wordt gebruikt bij behandeling van wratten, schimmels en bacteriële infecties.

Deze essentiële olie wordt in verzorgingsproducten gebruikt in kleine hoeveelheden. Het versnelt de regeneratie van huidverwondingen en voorkomt infecties. Thuja olie bevat een hoog gehalte aan thujon. Dit is een giftige stof, daarom moet men voorzichtig zijn bij gebruik van deze olie. Het mag niet oraal ingenomen worden. Het gebruik is afgeraden tijdens zwangerschap net als voor zeer jonge kinderen. Andere Namen: Westerse Levensboom

  • Berichtcategorie:T