Triclosan

  • Berichtcategorie:T

Triclosan is een schadelijke synthetische stof die desinfecterende en schimmelwerende werking heeft. Het voorkomt en vermindert bacteriegroei. Vooral in antibacteriële en ontsmettende zepen is triclosan vaak aangetroffen. Het wordt ook als conserveermiddel gebruikt om de houdbaarheid van het product te verlengen. Deze stof is 60 jaar geleden op de markt gebracht. Oorspronkelijk werd de bacteriedodende synthetische ingrediënt alleen in ziekenhuizen en farmaceutische sectors gebruikt. Het werd in desinfecterende en antibacteriële zepen toegevoegd.

Deze chemische middel voorkomt de groei van gevaarlijke organismen en pesticiden. Het wordt niet alleen in cosmetica en beauty industrie toegepast maar ook voor huishoudelijke producten, kuismiddelen en in landbouwsector.

Onderzoek naar effecten op de gezondheid

Er zijn verschillende onderzoeken en tests uitgevoerd naar invloed van deze chemische ingrediënt op de menselijke gezondheid, aangezien deze synthetische ingrediënt regelmatig in ons dagelijkse verzorgingsproducten voorkomt. Zepen en reinigingsmiddelen bevatten deze ingrediënt. Triclosan in tandpasta’s en in mondspoeling is ook een vaak voorkomende verschijnsel. Uit resultaten van de onderzoeken bleek dat triclosan schadelijk is voor de gezondheid en ernstige negatieve invloed kan hebben op het lichaam. Bij 75% van Amerikanen werd synthetische stof tricloson aangetroffen in hun bloed, urine en in moedermelk.

Triclosan verzwakt het immuunsysteem

Grote firma’s en producenten die gebruik maken van triclosan in tandpasta’s, verzorgingsproducten, triclosan in mondspoelingen en ook in cosmetica, proberen nadruk te leggen op de positieve effecten van de ingrediënt op de hygiëne en de gezondheid. Ze proberen te benadrukken dat deze ingrediënt een antibacteriële werking heeft en daarom goed is voor de hygiëne en gezondheid van de mens. Dit is niet het geval.

Deze synthetische middel doodt en voorkomt niet alleen de slechte bacteriën. Het doodt ook de goede bacteriën die ons lichaam beschermen tegen schadelijke externe invloeden. Dit zorgt dat het immuunsysteem verzwakt. Door de zwakke immuniteit begint men meer allergieën te ontwikkelen en menselijke organisme wordt minder resistent voor de invloeden van buitenaf.

Gevaren voor de gezondheid

Daarnaast heeft deze ingrediënt nog andere schadelijke effecten op de gezondheid. Het is aangetoond dat deze synthetische stof het hormoonstelsel verstoort. Dit schadelijke ingrediënt kan leiden tot onvruchtbaarheid, gewichtstoename en schildklierstoornissen. Het is ook schadelijk voor het milieu.

Triclosan schadelijke voor zwangere vrouwen

Triclosan is vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Het verstoort hormonale werking. Hierdoor wordt er minder zuurstofrijke bloed naar de foetus gevoerd. Dit kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken bij de ongeboren baby. In Eu bedraagt de maximale toegelaten hoeveelheid triclosan in producten 0,03 procent en 0,02 procent voor mondwater. We raden aan om alle producten die triclosan bevatten te mijden. Bijvoorbeeld producten zoals cosmetica, reinigingsmiddelen, huishoudelijke middelen, mondspoelingen, zepen en tandpasta’s die trcolosan bevatten.

Biobey verkoopt geen producten die schadelijke synthetische stoffen bevatten. Ontdek hier 100% natuurlijke tandpasta

100% natuurlijke tandpasta’s zonder fluoride en triclosan?
Argital tandpasta’s zijn gemaakt uit natuurlijke ingrediënten afkomstig uit biologische landbouw.
Producten van Argital worden gemaakt met respect voor de natuur, dier en de mens. Dit houdt in dat de productiemethode het water niet vervuilt. De grondstoffen niet worden getest op dieren en dat de verpakking die gebruikt wordt voor de tandpasta’s ecologisch is.
Salie tandpasta tegen aften en gevoelige tanden is speciaal ontwikkeld voor personen die last hebben van overgevoelige tanden. De natuurlijke tandpasta reinigt de mondholte en tanden en heeft een ontstekingsremmend effect.
Natuurlijke Whitening tandpasta voor wittere tanden bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Dankzij zijn samenstelling van extracten zoals dentie en kaolin zorgt dit tandpasta dat de tanden witter worden. Dit gebeurt op een natuurlijke manier zonder de natuurlijke beschermlaag van de tanden aan te tasten.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Triclosan