Tocoferol (vitamine E)

Producten met Tocoferol of Vitamine E: Natuurlijke Anti-rimpelcrème van het merk Argital met demeter

Tocoferol of vitamine E is een zeer krachtige antioxidant en is levensbelangrijk voor het menselijk lichaam. Tocoferol wordt veel gebruikt in de samenstelling van cosmetische producten.

Wat is het verschil tussen tocoferol en Tocopherolacetaat?

Vitamine E kan natuurlijk zijn maar kan ook synethisch nagemaakt worden. Tocoferol is vitamine E van volledig natuurlijke oorsprong bijvoorbeeld afkomstig van tarwekiemolie. Terwijl tocopherylacetaat een synthetische vitamine E is. In verzorgingsproducten worden beide soorten vitamine E gebruikt. Tocopherylacetaat is stabieler dan de natuurlijke tocoferol, verlengt de levensduur van een verzorgingsproduct en werkt dus ook als een conserveermiddel. Natuurlijke Tocoferol beschermt de verzorgingsproducten tegen oxidatie. De natuurlijke Tocoferol wordt beter opgenomen door de huid dan Tocopherylacetaat.
Wat zijn de voordelen van vitamine E in de samenstelling van de huidproducten?
Beide soorten vitamine E hebben sterk anti-oxidatieve eigenschappen, ze bestrijden namelijk de vrije radicalen, voorkomen en reduceren pigmentvlekken en rimpels. Daarnaast versterkt vitamine E de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en bevordert de huidelasticiteit.

Kan Tocoferol of Tocopherolacetaat een allergische reactie veroorzaken?

Tocoferol of Tocopherolacetaat veroorzaakt in sommige gevallen allergische reactie, meestal gebeurt dit als het vitamine E in een bepaald huidproduct niet helemaal zuiver is.

  • Berichtcategorie:T