Tocoferol (vitamine E)

Tocoferol of vitamine E is een zeer krachtige antioxidant en is levensbelangrijk voor het menselijk lichaam. Tocoferol wordt veel gebruikt in de samenstelling van cosmetische producten zoals in de samenstelling van Solar Tea zonnespray voor baby’s .

Gezien de sterk anti oxidatieve eigenschappen is dit ingrediënt toegevoegd aan de formule van de natuurlijke botox effect crème van Nuy.

In het assortiment van Biobey vindt u diverse bio en natuurlijke verzorgingsproducten met vitamine E.
Hieronder enkele natuurlijke en bio producten met dit ingredient.

Wat is het verschil tussen tocoferol en Tocopherolacetaat?

Vitamine E kan natuurlijk zijn maar kan ook synethisch nagemaakt worden. Tocoferol is vitamine E van volledig natuurlijke oorsprong bijvoorbeeld afkomstig van tarwekiemolie. Terwijl tocopherylacetaat een synthetische vitamine E is. In verzorgingsproducten worden beide soorten vitamine E gebruikt.

Tocopherylacetaat is stabieler dan de natuurlijke tocoferol, verlengt de levensduur van een verzorgingsproduct en werkt dus ook als een conserveermiddel. Natuurlijke Tocoferol beschermt de verzorgingsproducten tegen oxidatie. De natuurlijke Tocoferol wordt beter opgenomen door de huid dan Tocopherylacetaat.

Wat zijn de voordelen van vitamine E in de samenstelling van de huidproducten?
Beide soorten vitamine E hebben sterk anti-oxidatieve eigenschappen, ze bestrijden namelijk de vrije radicalen, voorkomen en reduceren pigmentvlekken en rimpels. Daarnaast versterkt vitamine E de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en bevordert de huidelasticiteit.

Producten met Tocoferol of Vitamine E:

Biologische Anti-rimpelcrème van het merk Argital met demeter gecertificeerde ingrediënten

Natuurlijke BB creme van het merk Nature Up dekt oneffenheden zoals rode vlekjes, pigmentvlekken en fijne lijntjes. Deze BB cream is een multifunctioneel verzorgingsproduct, het beschermt de huid tegen vrije radicalen en voorkomt vroegtijdige huidveroudering. Het werkt verzachtend en hydraterend op de huid. Deze bb cream is bekroond met verschillende beauty awards.

Salycil zuur zalf van Cannabios verzorgt en hydrateert de zeer droge huid.

Kan Tocoferol of Tocopherolacetaat een allergische reactie veroorzaken?

Tocoferol of Tocopherolacetaat veroorzaakt in sommige gevallen allergische reactie, meestal gebeurt dit als het vitamine E in een bepaald huidproduct niet helemaal zuiver is.

  • Berichtcategorie:T