Triethylcitraat

Triethyl citraat is een ester van ethylalcohol en citroenzuur. Het is een kleurloze en bijna geurloze vloeistof. In de voedingsindustrie vinden we triethyl citraat terug onder nummer E1505. Biobey biedt maar een verzorgingsproduct aan met dit ingrediënt in de samenstelling, namelijk Bodycann shampoo geschikt voor de gevoelige hoofdhuid. Heb je Liever een biologische shampoo zonder Triethyl citraat in de samenstelling? Hieronder een opsomming van enkele andere biologische shampoos zonder E1505.

BDIH gecertificeerde purifying shampoo op basis van groene klei is een zuiverende shampoo voor broos en zwak haar. Deze biologische purifying shampoo maakt het haar gezond en glanzend

Biologische CBD shampoo van het merk Cannabios heeft niet alleen reinigende en verzorgende functie maar ook herstellende en beschermende eigenschappen.

Toepassingen van Triethylcitraat of E1505

In voedingsindustrie wordt het voornamelijk als solvent van smaakstoffen gebruikt maar kan ook als een conserveermiddel dienen. In farmaceutische producten wordt triethyl citraat gebruikt als een niet-toxische weekmaker voor farmaceutische coatings. In cosmetische producten wordt het eveneens als een weekmaker gebruikt om de vloeibaarheid van de samenstelling te verhogen.

In verzorgingsproducten wordt het voornamelijk toegevoegd aan deodoranten omdat het de lichaamsgeur vermindert. Andere namen: E1505, Triethyl citraat Engelse naam: Triethyl Citrate

  • Berichtcategorie:T