Troxerutine

Troxerutine is een stof van natuurlijke oorsprong, het is een flavanol (een soort flavonoïde) afgeleid van rutine (bioflavonoïde glycoside). Troxerutine wordt door synthetisch proces uit Sophora japonica plant geëxtraheerd. Troxerutine heeft anti-inflammatoire en anti oxiderende eigenschappen en wordt gebruikt voor de behandeling en genezing van spataderen. Troxerutine verbetert de bloedcirculatie, helpt celwanden te stabiliseren, reduceert zwellingen, versterkt bloedvaten en zorgt zo voor flexibele en stevige aders.

Heilzame werking van troxerutine

Troxerutine heeft bewezen gunstige eigenschappen. Het beschermt de cellen tegen oxidatieve stress. Troxerutine (TRX) heeft een positief effect op de viscositeit van het bloed en wordt gebruikt bij behandeling van chronische varices.

Inwendig gebruik van Troxerutine

Troxerutine wordt niet alleen uitwendig, maar ook inwendig gebruikt. Er bestaat een geneesmiddel Troxerutin (TRX) met bepaalde bijwerkingen zoals hoofdpijn, huiduitslag etc…

Welke producten bevatten Troxerutine?

In onze eco webshop Biobey bieden we geen verzorgingsproducten aan met dit component in de samenstelling. Ben je op zoek naar doeltreffende biologische en 100% natuurlijke verzorgingsproducten? Hieronder enkele voorbeelden van natuurlijke en bio verzorging uit ons assortiment.
Natuurlijke shampoo tegen vet haar is een biologisch gecertificeerd shampoo op basis van groene klei. Shampoo wordt gebruikt voor de behandeling van vet haar en milde roos.
Daarnaast bieden we ook bio hydraterende dagcrèmes voor een zeer gevoelige huid en anti aging serums die de huid beschermen tegen UV stralen.

Is troxerutine een allergeen?

Het geneesmiddel troxerutine kan allergische reactie veroorzaken. Over mogelijke reacties op troxerutine in de samenstelling van de cosmetische producten (voor uitwendig gebruik) is er geen informatie beschikbaar.

  • Berichtcategorie:T