Ubiquinone

Ubiquinone of co-enzym Q10 is een vet oplosbaar natuurlijk antioxidant dat van nature aanwezig is in elke cel van ons lichaam. Zo speelt Q10 een essentiële rol bij aanmaken van energie en bij het beschermen van de cellen tegen vrije radicalen.

Verder ondersteunt het de cellen bij vorming van collageen en elastine. Daarom wordt ubiquinone ook toegevoegd in anti-aging producten. Toch wordt langdurig gebruik afgeraden, gezien het de eigen co-enzym Q10 productie kan verminderen.

Neem je al voldoende co-enzym Q10 in vorm van voedingssupplement en zoek je een anti rimpel crème zonder Q10? Dan adviseren we u om deze natuurlijke instant rimpelvuller Nuy toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Nuy crème bevat actieve ingrediënten waardoor het als een instant rimpelvuller fungeert, maar ook collageenproductie stimuleert op lange termijn. Het beschermt de huid tegen vrije radicalen, zorgt voor diepe hydratatie en voorziet een rijpere huid van waardevolle voedingsstoffen.

Eigenschappen en toepassing van Ubiquinone

Co-enzym Q10 wordt door het menselijk lichaam geproduceerd en werkt in mitochondria waarin het helpt bij de energievorming met behulp van zuurstof. Co-enzym Q10 is een belangrijke stof voor de functie van hart en bloedvaten. Daarnaast ondersteunt het de vruchtbaarheid, verhoogt de prestatie tijdens sporten en bevordert herstel na chronische gastritis.

Wat zijn de voordelen van Q10 voor je gezicht?

Inname van Q10 of ubequinone heeft talrijke voordelen voor de huid.

  • In verzorgingsproducten wordt co-enzym Q10 gebruikt om de cellen te ondersteunen bij vorming van collageen en elastine waardoor de fijne rimpels minder diep en minder zichtbaar worden zoals bij gebruik van anti rimpel crème.
  • Ubiquinone of Q10 fungeert ook als een krachtige antioxidant in ons lichaam. Het neutraliseert de schade veroorzaakt door vrije radicalen. Dit helpt bij het behoud van een gezonde huid en vermindert het risico op vroegtijdige veroudering.
  • Daarnaast wordt het gebruikt bij behandeling van eczeem en beschadigde huid.

Andere namen: co-enzym Q10, Ubiquinol, Vitamine Q

  • Berichtcategorie:U