Urtica dioica

Urtica dioica ook wel brandnetel genoemd is een eetbare vaste plant die tot 2 meter hoog kan uitgroeien. Brandnetel is een zeer geneeskrachtige plant. Het wordt al eeuwenlang in volksgeneeskunde gebruikt en gewaardeerd om zijn medicinale eigenschappen.

Biobey biedt diverse haar en huidverzorging aan met Urtica Dioica, zoals:

Natuurlijke afslankende crème Florange wordt ook succesvol ingezet bij de behandeling van de cellulite. Florange verbetert de huidelasticiteit en versterkt zo de problematische huid.

Biologische Haar conditioner van het merk Argital helpt om broos en beschadigd haar te herstellen. Daarnaast versterkt het de haarstructuur.

Groene klei shampoo tegen vet haar en roos reinigt het haar, de hoofdhuid. Vervolgens stabiliseert het de talgproductie en verwijdert overtollige olie van de hoofdhuid. Het haar ziet er gezonder uit en voelt dikker aan. Het is geschikt voor elke haartype.

Urtica Dioica – de samenstelling en eigenschappen

Brandnetel bevat veel chlorofyl, vitamine C, carotenoïden, flavonoïden, tanninen, magnesium, calcium en kalium. Brandnetel heeft een positieve werking op de gezondheid van gehele organisme. De brandnetel is een natuurlijke anti-inflammatoire, antibacteriële middel. Het bevordert de productie van rode bloedcellen. Extract van brandnetel werkt als diureticum en wordt gebruikt bij langdurige urinewegeninfecties, chronische nieraandoeningen, bloedarmoede en zelfs reuma.

Uitwendig gebruik van Urtica Dioica

Dankzij zijn sterk geneeskrachtige eigenschappen is brandnetel een actief bestanddeel in talrijke verzorgingsproducten voor de behandeling van eczeem, lichte brandwonden, hoofdroos en haarverlies. Bovendien heeft brandnetel reinigende en herstellende werking op de huid.

Kan Urtica Dioica huidirritaties veroorzaken?

Bij extreem gevoelige personen kan brandnetel lichte irritaties veroorzaken

  • Berichtcategorie:U