Vanilla planifolia Fruit extract

Andere namen: Vanille orchidee

De vanille orchidee levert de specerij vanille, die niet alleen verwerkt wordt in levensmiddelen maar ook in tabak en parfum. De plant komt oorspronkelijk uit Mexico maar nu is het wijd verspreid. De vanille smaakstof werd gebruikt in Meso-Amerika in de tijd voor Columbus. De vanille orchidee werd later door de Spaanse conquistadores naar Europa gebracht. Omdat de plantaardige vanille extract duur is voor massaverbruik werd een synthetische versie van gemaakt. Vanille planifolia bevat vooral fenolaldehyde dat vanilline wordt genoemd, deze heeft een aangename geur en zoete smaak. Daarnaast bevat vanille water, alcohol, kolhydraten, eiwitten, vet, calcium, natrium, kalium, magnesium, fosfor, ijzer, vitamine B en omega 3 en 6 onverzadigde vetzuren.

Gebruik in cosmetica

De vanille orchidee wordt gebruikt in natuurlijke shampoos, voor het behandelen van diverse huidaandoeningen zoals dermatitis, psoriasis, eczeem en om schimmel te verwijderen. Het ondersteunt immuunsysteem, verlaagt de bloeddruk, vermindert koorts en heeft een ontstekingsremmende werking. In aromatherapie wordt het gebruikt bij stress, depressie, slapeloosheid en vermoeidheid. De vanille-extract helpt bij zwangerschapskwalen. Het wordt ook gebruikt als een geurstof in huidverzorgingsproducten, cosmetica en baby oliën. Producten die dit ingrediënt bevatten zijn onder andere: Natuurlijke crème tegen menstruatiekrampen van Argital. Dit crème helpt de menstruele pijnklachten te verlichten door zijn pijnstillende en ontspannende werking. De Hypoallergene biologische babyshampoo en douchegel van Argital die speciaal ontwikkeld is voor de overgevoelige babyhuid bevat ook de extract van vanille-orchidee.

Is Vanille Orchidee Fruit extract veilig voor gebruik?

Het is een veilig product en contra-indicaties voor Vanille orchidee zijn niet bekend. In zeldzame gevallen kunnen sommige mensen een allergische reactie krijgen.

Vanilla plaifolia extract wordt in volgende Argital producten toegevoegd:

Natuurlijke babyshampoo en douchegel geschikt voor meest gevoelige babyhuid. De hypoallergeen babyshampoo reinigt het haar en de hoofdhuid op een milde manier. Het is zacht voor de huid en zorgt voor een effectieve bescherming van het haar en de hoofdhuid. De babyshampoo absorbeert de onzuiverheden en desinfecteert de huid. Na het gebruik voelt de huid zacht aan.

Beschermende hypoallergeen crème tegen luieruitslag verzorgt en beschermt de geïrriteerde huid. De baby protect crème tegen luieruitslag heeft een ontstekingsremmende en regenererende werking. Dankzij zijn rijke samenstelling van kruidenextracten, plantenextracten en essentiële oliën zoals jojoba olie, calendula en amandelolie. Het vermindert de jeuk verhelpt tegen irritaties en uitslag. Verder beschermt dit crème tegen irritaties en uitslag.

  • Berichtcategorie:V