Verbena extract

Verbena extract is een natuurlijke stof afkomstig van ijzerkruid. Het is gekend voor zijn heilzaam en pijnstillende werking. Verbena extract wordt het gebruikt bij hoge koorts, hoest, astma en gezwollen lymfeklieren.

Biobey biedt verschillende natuurlijke en biologische producten aan met verbena in de samenstelling, zoals bijvoorbeeld beschermende handcrème tegen pigmentvlekken. Natuurlijke beschermende handcrème tegen pigmentvlekken van het merk argital is uiterst geschikt voor de verzorging van zeer droge handen met vlekken. Daarnaast biedt deze handcrème bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Eigenschappen en toepassing van Verbena extract

Verbena is een geslacht van planten uit de Ijzerhardfamilie (Verbenaceae). Verbena Officinalis is zijn Latijnse naam. Verbena betekent ‘venus kruid’ en Officinalis betekent ‘van de plaats waar de apotheker werkt’, dit is een aanduiding dat het kruid op officiële lijst van medicinale planten stond. Verbena extract bevordert zowel eetlust als spijsvertering. Het verhelpt maagpijn en galproblemen.

Gebruik van Verbena in natuurlijke cosmetische producten

Verbena officinalis heeft een ontstekingsremmende werking en wordt gebruikt bij het behandelen van infecties, traag helende wonden, brandwonden en aambeien. Door zijn pijnstillende werking wordt het ook gebruikt bij spierpijn en reuma. Daarnaast bevatten verzorgingsproducten voor het lichaam en haar ook Verbena extract.

Is dit een veilig component?

Dit ingrediënt kan allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn aan ijzerkruid. Het mag niet gebruikt worden door zwangere vrouwen.

Andere namen: ijzerhard extract, ijzerkruid

  • Berichtcategorie:V