Veronica officinalis extract

Andere namen: Mannetjesereprijs

Veronica officinalis extract of de mannetjesereprijs is een zodevormende, vaste plant uit weegbreefamilie. De plant komt oorspronkelijk uit Eurazië en wordt 10-50cm hoog. Veronica officinalis extract bloeit van mei tot augustus met lichtblauwe, donker geaderde bloemen. De plant is rijk aan vitaminen, tannine en het glycoside aucuboside. De plantextracten worden al vanouds ingezet bij diverse kwalen en aandoeningen. Het helpt bij behandeling van urinewegeninfecties, nierproblemen en zware hoest. In geval van huidproblemen wordt het rechtstreeks op de huid aangebracht om jeuk en irritaties te verlichten.

Het is een veilig product en contra-indicaties op bijwerking van het extract zijn nog niet geregistreerd.

Veronica officinalis in dagelijkse producten

Veronica officinalis heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, hierdoor is het uiterst geschikt voor de behandeling van wonden en huiduitslag. Het is rijk aan antioxidanten en helpt rimpels en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Dit extract is ook terug te vinden in Natuurlijke hennepshampoo zonder sulfaten. De basis ingrediënt van dit shampoo is hennepzaadolie en hennepextracten. Het bevat geen cbd maar wel hennepextracten. Hennep heeft een kalmerende werking op de huid en het lichaam. Het is een populaire extract die gebruikt voor in heel veel haarverzorgingsproducten omwille van zijn positieve werking. Het is geschikt voor personen met een gevoelige huidtype. Het is zacht voor de huid en goed voor het haar. Hierdoor reinigt de hennep shampoo de haren en hoofdhuid zonder enige irritaties te veroorzaken. Het bevat geen synthetische stoffen maar schuimt dankzij de plantenoliën.

  • Berichtcategorie:V