Viola Tricolor extract

Viola Tricolor extract of het driekleurige viooltje is een plant uit de viooltjesfamilie (Violaceae). De plant werd als een geneesmiddel gebruikt omwille van zijn pijnstillende en slijmvlies oplossende werking. In de fytotherapie wordt het driekleurige viooltje gebruikt bij huidaandoeningen zoals dauwworm, eczeem, vette huid, zuigelingeneczeem, acne en psoriasis.

In ons assortiment vindt u talrijke biologische, natuurlijke producten voor persoonlijke verzorging met Viola tricolor extract in de samenstelling. Hieronder enkele voorbeelden van natuurlijke en bio verzorgingsproducten met het driekleurige viooltje.

Biologisch gecertificeerde Violet dagcrème van argital voor een intense hydratatie van een zeer gevoelige, vochtarme huid. Deze biologische dagcrème is ongeparfumeerd en hypoallergeen. Geschikt voor een extreem gevoelige huid

Beschermende baby crème tegen luieruitslag met kalmerende werking bevat ook Viola tricolor extract.

Natuurlijke hypoallergene handcrème speciaal geformuleerd voor zeer droge handen met eczeem.

Wat zijn de kenmerken van Viola Tricolor extract?

De soort komt voor in Europa van Lapland tot aan de Middellandse Zee en in Siberië. Het is een eenjarige plant die tot 10-35 cm hoog kan worden. De bloemen zijn driekleurig, de kleuren van de bloemen zijn meestal paars, geel en wit.

Het driekleurig viooltje is een geneeskruid die al eeuwen succesvol wordt ingezet voor behandeling van kinderziekten en bij kwalen van luchtwegen. Inwendig gebruik tijdens de zwangerschap en lactatieperiode wordt afgeraden. Mensen met een overgevoeligheid voor een van de bestanden zoals salicylzuur dienen ook uitwendig gebruikt ervan te mijden.

Viola Tricolor extract in cosmetica Het wordt aan de samenstelling van verzorgingsmiddelen toegevoegd omdat deze plant het evenwicht van de huid herstelt en een ontstekingsremmende werking heeft. Doordat het tandvleesontstekingen en tandvleesontsteking verhelpt, wordt het ook in gorgeldrankjes toegevoegd.

Producten voor babyverzorging zoals Baby beschermende crème tegen luieruitslag en Baby hypoallergene natuurlijke shampoo van Argital bevatten driekleurige viooltje extract. Andere namen: Driekleurige viooltje

  • Berichtcategorie:V