Zea mays Starch

Zea mays starch of Maïszetmeel is een puur natuurlijke stof die gewonnen wordt uit maïs. De maiskorrel is rijk aan maïsolie en eiwit. Dankzij zijn bindende eigenschappen wordt het in cosmetica-industrie bij het maken van make-up en in natuurlijke haarverzorgingsproducten (hitte beschermende haarspray). In onze webshop kunt u diverse natuurlijke en biologische verzorgingsproducten vinden met zea mays starch in de samenstelling.

Biologische cbd gezichtscrème van het merk trompetol bevat ook zea mays starch. Hebt u een voorkeur voor een dagcrème zonder maiszetmeel. Hieronder enkele natuurlijke dagcrèmes zonder dit ingrediënt in de samenstelling.

Voedende dagcrème van het merk Argital zorgt voor een hydratatie van een vochtarme huid. Deze gezichtscrème reguleert de talgafscheiding.

Anti rimpel dagcrème Vitamine E en F is een BDIH gecertificeerde anti-aging crème. Het zorgt voor een diepe hydratatie van de huid en voorziet de huid van waardevolle voedingsstoffen en vitamines.

Eigenschappen van zea mays starch

Maïszetmeel wordt heel vaak in voedingsindustrie gebruikt. Het wordt als een bindmiddel gebruikt in de keuken. Zo kunnen vloeibare stoffen gemakkelijk gebonden worden met dikkere massa. Maiszetmeel is bijna niet oplosbaar in water en alcohol. Daarnaast is Zea mays starch een vaak voorkomende ingrediënt in verzorgingsproducten. Het wordt toegevoegd en haarverzorging zoals haar crèmes en shampoos. Verder wordt het gebruikt voor huidverzorging en huidcrèmes. Het verhoogt de viscositeit van de preparaten.

Gebruik van Maiszetmeel in natuurlijke verzorgingsproducten

Door zijn structuur heeft maiszetmeel extract een peeling effect op huid. Daarom is dit een populair ingrediënt in de samenstelling van verschillende peeling producten zoals body scrubs en gezicht scrubs. Maiszetmeel bevat stoffen die een gunstige werking hebben op de algemene conditie van het haar en de huid.

Het maakt de huid zacht en verhoogt de natuurlijke weerstand van de huid. Zo wordt de huid beter beschermd tegen negatieve invloeden van buitenaf en vrije radicalen. Gebruik van maiszetmeel extract voor haarmaskers en haarverzorging zorgt voor een natuurlijke glans en zachtheid van het haar.

Andere namen: Amylum maydis, maiszetmeel

  • Berichtcategorie:Z