Xanthangom

  • Post Category:X

Xanthangom is een stof van natuurlijke oorsprong die verkregen wordt aan de hand van fermentatie van suikers met behulp van Xanthomonas campestris bacterie. In cosmetica-industrie wordt het gebruikt als een natuurlijk verdikkingsmiddel voor crèmes, lotions, shampoos en vloeibare zepen. Als emulsiestabilisator zorgt Xanthangom ervoor dat de olie en water in crèmes en lotions niet van elkaar afscheiden. Het is een stabiele stof die bestendig is tegen veeleisende omstandigheden waardoor het de duurzaamheid van het product verlengt.

Xanthangom is een veilige stof die geen bijwerkingen heeft. Het veroorzaakt geen allergene of allergische reactie op de huid.

Gebruik in cosmetica Xanthangom trekt vocht aan en hydrateert de huid. Het is vooral geschikt voor droge huidtype. Het verbetert de huidelasticiteit en creëert een beschermende film. In de verzorgingsproducten voor haar, huid en lichaam wordt Xanthangom gebruikt als een natuurlijk verdikkingsmiddel en emulsiestabilisator.