Zingiber Officinale root extract

Zingiber Officinale extract is een natuurlijk aftreksel afkomstig van de gemberwortel. In de traditionele Chinese geneeskunde behoort gemberwortel extract tot geneeskrachtige kruiden. Omwille van zijn doeltreffende werking bij spijsverteringsproblemen en darmklachten, wordt het eeuwenlang toegepast voor medicinale doeleinden.

De effectiviteit van bio kurkuma gember zalf van Bioearth is grotendeels te danken aan de eigenschappen van het gemberextract en kurkuma.
Daarnaast wordt het ook gebruikt in de formules van de natuurlijke verzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld natuurlijke minerale spf 30 zonnebrand van Naobay. Deze zonnebrand is geformuleerd voor het gelaat.

In de keuken wordt gember wortel gebruikt als een smaakmaker.
Gemberwortel extract in natuurlijke verzorging

Vanwege zijn tonifiërende en regenererende werking, wordt gemberwortel extract toegevoegd aan diverse crèmes tegen rimpels, lotions en haargroei producten. Zingiber Officinale heeft een bewezen effectiviteit bij stimulatie van haargroei en bij het elimineren van hoofdroos. Dankzij zijn bloedcirculatie stimulerende werking is het eveneens effectief bij een anti-cellulite massage.

Waar komt Gember vandaan?

Zingiber Officinale ook wel gember genoemd is een vaste plant, die voornamelijk in Azië groeit. Gember is sterk antibacterieel, antiseptisch en ontstekingsremmend middel. Wortelstok van Gember bevat o.a. diverse etherische oliën en een stof genaamd shogaol die voor adstringentia zorgt.

Zingiber Officinale waar is het goed voor?

Gemberwortel is rijk aan antioxidanten zoals shogaolen en gingerolen. Deze antioxidanten bevorderen de leverfunctie en werken ontstekingsremmend. Daarom wordt Zingiber Officinale extract effectief ingezet voor de behandeling van spijsverteringsproblemen, menstruatiekrampen en spierpijn. Gemberwortel bevordert de spijsvertering en het metabolisme. Verder stimuleert het de bloedcirculatie, verlicht spierspanning en gewrichtspijn.

Andere namen: Gember, gemberwortel extract