Zingiber Officinale root extract

Zingiber Officinale extract is een natuurlijk aftreksel afkomstig van de gemberwortel. In de traditionele Chinese geneeskunde behoort gemberwortel extract tot geneeskrachtige kruiden. Omwille van zijn doeltreffende werking bij spijsverteringsproblemen en darmklachten, wordt het eeuwenlang toegepast voor medicinale doeleinden. In de keuken wordt gember wortel gebruikt als een smaakmaker.

Waar komt Gember vandaan?

Zingiber Officinale ook wel gember genoemd is een vaste plant, die voornamelijk in Azië groeit. Gember is sterk antibacterieel, antiseptisch en ontstekingsremmend middel. Wortelstok van Gember bevat o.a. diverse etherische oliën en een stof genaamd shogaol die voor adstringentia zorgt.

Zingiber Officinale waar is het goed voor?

Gemberwortel is rijk aan antioxidanten zoals shogaolen en gingerolen. Deze antioxidanten bevorderen de leverfunctie en werken ontstekingsremmend. Daarom wordt Zingiber Officinale extract effectief ingezet voor de behandeling van spijsverteringsproblemen, menstruatiekrampen en spierpijn. Gemberwortel bevordert de spijsvertering en het metabolisme. Verder stimuleert het de bloedcirculatie, verlicht spierspanning en gewrichtspijn.

Gemberwortel extract in natuurlijke verzorging

Vanwege zijn tonifiërende en regenererende werking, wordt gemberwortel extract toegevoegd aan diverse crèmes tegen rimpels, lotions en haargroei producten. Zingiber Officinale heeft een bewezen effectiviteit bij stimulatie van haargroei en bij het elimineren van hoofdroos. Dankzij zijn bloedcirculatie stimulerende werking is het eveneens effectief bij een anti-cellulite massage.

Andere namen: Gember, gemberwortel extract