Zinkoxide

  • Berichtcategorie:Z

Andere namen: zink oxide, Cl77497

Zinkoxide is een witgele micropigment van minerale oorsprong. Het is een wateroplosbare substantie, verkregen door de verbranding van het mineraal zink. Maar het kan ook synthetisch geproduceerd worden. Het absorbeert alle straling beneden 360 nm en beschermt zo de huid tegen UV-UVB stralen.

Het is een zuiver, stabiel niet-irriterend ingrediënt die toegelaten is in biologisch gecertificeerde cosmetica met BDIH keurmerk. Biobey biedt diverse producten aan met zinkoxide. Bijvoorbeeld BDIH gecertificeerde beschermende baby creme tegen luieruitslag van het merk Argital en cbd baby creme van het merk Cannabios bevatten dit ingrediënt. Het is dus geschikt voor zuigelingen.

Toepassing van zinkoxide in huidverzorgingsproducten

Zinkoxide heeft mild adstringerende, schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. Het verlicht jeuk en verkoelt de huid. In veel verzorgingsproducten wordt het vooral als actief ingrediënt gebruikt. Zinkoxide is een uitstekende beschermer voor de huid. Daarom wordt het onder meer toegevoegd aan de samenstellingen van zonnecrèmes, zonnelotions, lippenstiften en gezichtsmaskers. Het vormt een vochtbestendige beschermlaag op de huid en wordt effectief ingezet voor de behandeling en de genezing van eczeem, luiereczeem, luieruitslag, jeuk, koortslip en aambeien.

Kan deze ingrediënt een allergische reactie veroorzaken?

Hoewel het geschikt is voor de gevoelige huid, kan het bij sommige personen met een heel gevoelige huid een allergische reactie veroorzaken.