Aqua of water

Aqua of water kun je bijna in alle verzorgingsproducten terugvinden als een basis-ingrediënt. Voornamelijk dient water als oplosmiddel voor actieve stoffen in een bepaald verzorgingsproduct. Water zorgt voor een betere absorptie van olie in de huid. Voor de kwaliteit en veiligheid wordt in cosmetische formuleringen alleen gedestilleerd, gedeïoniseerd water of gezuiverd water gebruikt, anti aging crème voor mannen van het merk Nature Up bevat bloemenwater. Soms wordt aan bepaalde crèmes, emulsies en lotions ook mineraal of thermaal bronwater toegevoegd, zoals bijvoorbeeld in de samenstelling van het reinigingsschuim van het merk cannaderm. Thermaal water is vrij alkalisch, het kalmeert de geïrriteerde huid en gaat de vervroegde veroudering van de huid tegen.

Waarom wordt aan de samenstellingen van cosmetische producten gedestilleerd water toegevoegd?

Aqua is vaak eerste component in de samenstelling van de verzorgingsproducten. Zoals hierboven al vermeld staat, is gedestilleerd water zeer zuiver, het is vrij van virussen, bacteriën, gifstoffen, zware metalen. Daarom wordt aan cosmetische producten alleen maar gezuiverd of gedestilleerd water toegevoegd.
Is het beter om je gezicht met gedestilleerd water te wassen?
Leidingwater is te hard voor je huid. Medisch onderzoek heeft aangetoond dat hard leidingwater je huid uitdroogt door de natuurlijke oliën van je huid weg te strippen. Dit kan leiden tot diverse huidproblemen zoals eczeem en seborroïsche dermatitis. Personen met een gevoelige huid en/of hoofdhuid met neiging tot roos, kunnen beter geen hard water gebruiken om zich te wassen.

  • Berichtcategorie:A