Aloe Barbadensis Leaf Extract

  • Berichtcategorie:A

Andere namen: Aloe Vera, Aloe barbadensis Leaf Juice

Aloë Barbadensis of Aloë Vera is een vetplant met dikke puntige bladeren, die waarschijnlijk uit Afrika afkomstig is. Er zijn ongeveer 300 verschillende soorten van Aloë Vera plant en ze hebben allemaal medicinale eigenschappen.

Rijke samenstelling en krachtige werking

Aloë Vera bevat talrijke voedingsstoffen, mineralen en vitaminen o.a. A, B1, B2, B6, B12, C en E, foliumzuur en niacine.

Dankzij haar rijke samenstelling is Aloe Vera sterk antibacterieel, schimmelwerend en werkt pijnverlichtend.

De geneeskrachtige eigenschappen van Aloë Vera zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Het wordt zowel inwendig als uitwendig gebruikt. Bij inwendig gebruik kan het de immuniteit verbeteren en ontstekingen tegengaan. Bij mondhygiëne bestrijdt het gingivitis en tandvleesbloedingen.

Aloë Vera bij gewichtsverlies

Door Aloë Vera te drinken kan men op een natuurlijke en gebalanceerde manier gewicht verliezen. Aloë Vera helpt lipidengehalte te verlagen waardoor vet gemakkelijker verbrandt, wordt. Aloë Vera sap heeft een sterke, bittere en niet altijd een aangename smaak. Toch is dit een heel gezonde sap, omdat Aloë Vera rijk is aan vitaminen en mineralen. Zowel in de winkels als biologische drogisterijen kun je Aloë Vera sap terugvinden. Het is belangrijk om de inhoud goed te besturen alsook de ingrediëntenlijst nauwkeurig na te kijken. Er zijn recepten beschikbaar voor bereiding van Aloë Vera sap. Mensen met een gevoelige maan of andere problemen kunnen altijd best hun huisarts raadplegen.

Bij inwendig gebruik moet men opletten voor ongewenste bijwerkingen. Inwendig inname van Aloë Vera tijdens zwangerschap of bij menstruatie is afgeraden.

Doeltreffend bij diverse huidaandoeningen

Bij uitwendig gebruik wordt het beschouwd als “eerste hulp” kruid. Het werkt verzachtend, hydraterend, ontstekingsremmend en pijnverlichtend op de beschadigde of geïrriteerde huid.  Het wordt zowel in medische als in cosmetische producten succesvol ingezet voor behandeling van verschillende huidproblemen zoals:

  •  Eczema, psoriasis
  • Zonnebrand, eerste en tweede graad brandwonden
  • Schaaf en snijwonden,
  • Acne,
  • Ouderdomsvlekken

Bovendien reduceert het huidstriemen en nieuwe littekens. Aloe Vera wordt beschouwd als een van de meest effectieve oplossingen van de natuur voor zonnebrand en huidirritaties. Daarnaast is het ook een vochtregulerend middel voor droog haar en huid. In zuivere en natuurlijke combinatie van de verzorgingsproducten kan Aloe Vera zeer efficiënt zijn.