Amyris Balsamifera Bark Oil

Amyris Balsamifera bark oil oftewel Amyris essentiële olie is een natuurlijk extract van West – Indisch sandelhout. Amyris essentiële olie is sterk antiseptisch en wordt vaak gebruikt bij de behandeling van diverse huidaandoeningen zoals huidirritaties met jeuk, acne en huidontstekingen. Biobey biedt diverse huidverzorgingsproducten aan met dit ingrediënt in de samenstelling zoals bodycann shampoo, natuurlijke handcrème handcann.

Heb je liever producten die geen amyris extract bevatten? Hieronder een opsomming van enkele verzorgingsproducten uit ons assortiment zonder amyris.

Natuurlijke beschermende handcrème hydrateert, beschermt de huid en heeft verhelderende eigenschappen. Deze handcrème op basis van amandelolie reguleert de vochtbalans van de huid.

Vitamine E en F creme tegen rimpels, hydrateert en voedt de huid intensief.

Kenmerken van Amyris Balsamifera bark oil

Amyris Balsamifera is een kleine struikachtige boom met glanzende bladeren en witte bloemen. Amyris behoort tot de familie van citrusbomen van het geslacht Rutaceae. Het groeit voornamelijk in Haïti en Jamaica. Het hout van de boom wordt gebruikt om onder andere etherische olie van te maken. Amyris etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van fijngehakt hout.

Het mag niet inwendig ingenomen worden. Het aroma van etherische Amyris olie is houtachtig en lijkt enigszins op vanille.

Gebruik van Amyris Balsamifera bark oil in verzorgingsproducten

Etherische Amyris is sterk antiseptisch en wordt vaak gebruikt tegen huidirritaties met jeuk, acne en huidontstekingen. Bovendien stimuleert Amyris de bloedcirculatie en aanmaak van nieuwe huidcellen waardoor de regeneratie van de huid verbetert en fijne rimpels mogelijk verminderen.

Vanwege deze heilzame eigenschappen wordt het vooral verwerkt in anti-aging en sterk hydraterende verzorgingsproducten. Amyris Balsamifera bark oil is antibacterieel en werkt effectief als een conserveermiddel in verzorgingsproducten.

Andere namen: Amyris ambrosiaca, Indiaas sandelhout.

  • Berichtcategorie:A