Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Arnica Montana extract

Andere namen: Valkruid, Wolverlei

Arnica Montana, ook wel valkruid genoemd, is een vaste meerderjarige plant met grote gele bloemen. Valkruid behoort tot de composietenfamilie en groeit in bergachtige gebieden met veel rotsen.  Arnica-plant is rijk aan flavonoïden, kiezelzuur, carotenoïden en etherische oliën.

Het heeft een positieve werking voor de gezondheid zowel bij inwendig als uitwendig gebruik.

Inwendig gebruik

Vanwege zijn talrijke voedingstoffen, vitaminen en mineralen wordt Arnica extract in thee en siropen verwerkt. Het bevordert levermetabolisme. Daarnaast heeft het een bewezen effectiviteit tegen urinewegeninfecties, blaasontsteking en helpt om luchtwegeninfecties te elimineren.

Extern gebruik

Bloemextracten en wortelextracten van Arnica kruid zijn doeltreffend voor behandeling en wonden, blessures, spierpijn, spierspanning, vermoeide spieren, kneuzingen en blauwe plekken. Arnica ondersteunt de bloedsomloop en werkt ontstekingsremmend.  Positieve effect van Arnica Montana bij behandeling van gewrichtsklachten is wetenschappelijk bewezen. Dankzij deze heilzame eigenschappen wordt Arnica succesvol ingezet voor behandeling van kneuzingen, blauwe plekken en herstel van beschadigde huid.

Verder wordt Arnica extract toegevoegd in massageolie, zalven tegen pijnlijke spieren en gewrichten.

Er zijn geen contra-indicaties van Arnica.

Arnica is geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen.

Sluit menu
×

Winkelmand