Arnica Montana extract of Valkruid

Andere namen: Valkruid, Wolverlei

Arnica Montana extract is een plantaardig extract afkomstig van de bloemen en wortel van valkruid. Arnica-plant is rijk aan flavonoïden, kiezelzuur, carotenoïden en etherische oliën. Het heeft een positieve werking voor de gezondheid zowel bij inwendig als uitwendig gebruik.

Wat zijn de bijzondere eigenschappen van Arnica Montana extract?

Arnica Montana, ook wel valkruid genoemd, is een vaste meerderjarige plant met grote gele bloemen. Valkruid behoort tot de composietenfamilie en groeit in bergachtige gebieden met veel rotsen.

Waar is Arnica montana extract goed voor?

Extracten van valkruid hebben geneeskrachtige eigenschappen en kunnen zowel inwendig als uitwendig toegepast worden. Positieve werking van Arnica Montana bij behandeling van gewrichtsklachten is wetenschappelijk bewezen. Daarnaast heeft het een bewezen effectiviteit tegen urineweginfecties, blaasontsteking en helpt om luchtweginfecties te elimineren. Het wordt dus ook ingenomen.

Dankzij deze heilzame eigenschappen wordt Arnica succesvol ingezet voor de behandeling van kneuzingen, blauwe plekken en herstel van beschadigde huid.

Inwendig gebruik van valkruid

Vanwege zijn talrijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen wordt Arnica extract in thee en siropen verwerkt. Het bevordert levermetabolisme. Arnica Montana kan inwendig alleen in voor inwendige toepassingen geschikte verdunningen gebruikt worden.

Extern gebruik van valkruid

Bloemextracten en wortelextracten van valkruid zijn doeltreffend voor behandeling van wonden, blessures, spierspanning, vermoeide benen, kneuzingen en blauwe plekken. Valkruid ondersteunt de bloedsomloop en werkt ontstekingsremmend. Verder wordt Arnica extract toegevoegd in massage olie, zalven tegen pijnlijke spieren en gewrichten.

In onze ecologische webshop Biobey vindt u talrijke natuurlijke en bio verzorging met valkruid extracten. Zoals bijvoorbeeld biologische shampoo voor droog haar of gel voor intieme hygiëne.

Kan Arnica Montana extract gevaarlijk zijn voor de gezondheid?

Het is een veilig product voor de gezondheid. Er zijn geen contra-indicaties van Arnica. Arnica is geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen.

Kan het allergische reacties veroorzaken?

Arnica kan in sommige gevallen plaatselijke huidreacties veroorzaken.

  • Berichtcategorie:A